Πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι η Κίνα έχει προχωρήσει στην κατασκευή ενισχυμένων υπόστεγων και υποδομών εξυπηρέτησης αεροσκαφών στην αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας, σύμφωνα με δεξαμενή σκέψης που έχει την έδρα της, στην Ουάσιγκτον.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στα τέλη Ιουλίου και δείχνουν ότι τα υπόστεγα έχουν κατασκευαστεί στα νησιά Σπράτλι, με την επισήμανση ότι οι εγκαταστάσεις αυτές, μπορούν να φιλοξενήσουν οποιαδήποτε αεροσκάφος που υπηρετεί στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, σημειώνει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS).

Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών στα νησιά της αναφερόμενης θαλάσσιας περιοχής, αλλά η άμεση κατασκευή των αμυντικών υποδομών για την υποδοχή αεροσκαφών, είναι δηλωτική ότι η κατάσταση αυτή μπορεί ν’ αλλάξει, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του CSIS στην αναφορά που δημοσιοποίησε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016