Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
29/05/2017 | 07:49
Militaire News

Η Ιταλία δεν ανήκει στην ΕΕ; Έγγραφο του ΓΕΕΘΑ τραγέλαφος

Η Ιταλία δεν ανήκει στην ΕΕ; Έγγραφο του ΓΕΕΘΑ τραγέλαφος

Το αδιαβάθμητο έγγραφο που δημοσιεύουμε έχει προκαλέσει διάφορες εντυπώσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και προκαλεί αν μη τι άλλο τουλάχιστον προβληματισμό.

Από το έγγραφο προκύπτει καταφανώς ότι τόσο ο συντάκτης του εγγράφου όσο και  το ΓΕΕΘΑ/Ε΄Κλάδος που το υπογράφει, έχουν εφαρμόσει τον σχετικό νόμο (ν. 1892/1990) με έναν λανθασμενο τρόπο καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έναν πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον αντιμετωπίζουν ως πολίτη τρίτης χώρας.!! Μάλλον ο Κλάδος του ΓΕΕΘΑ δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τι γίνεται αν μία νησίδα εμπίπτει στο άρθρο 28 όσο και στο άρθρα για τις παραμεθορίους αν βρίσκεται εκεί…

Πιο συγκεκριμένα, για να αποκτήσει κάποιος δικαίωμα (εμπράγματο ή ενοχικό όπως λέει ο νόμος) σε δημόσια ή ιδιωτική νησίδα πρέπει σύμφωνα με το άρθρο 28 να ζητήσει την άδεια του ΥΕΘΑ.  Επίσης αν κάποιος θέλει να αποκτήσει δικαιώματα στην παραμεθόριο (π.χ. Εβρο, Σάμο, Δράμα) και είναι Έλληνας ή πολίτης της Ε.Ε. δεν χρειάζεται καμία άδεια. Αν όμως είναι πολίτης τρίτης χώρας τότε απευθύνεται σε Επιτροπή της αρμόδιας Αποκεντρωμένης Διοίκησης σύμφωνα με τις προβλέψεις του παραπάνω νόμου. Στην περίπτωση που κάποιος είναι υπήκοος εκτός Ε.Ε. και ενδιαφέρεται να «αποκτήσει δικαιώματα» επί δημοσίας νησίδας που τίθεται και στην παραμεθόριο τότε πάλι έχει εφαρμογή μόνο το άρθρο 28 του νόμου ως ειδικότερη διάταξη, καθώς την διαδικασία παρακολουθεί απευθείας το ΥΠΕΘΑ δια του ΓΕΕΘΑ/Ε΄ΚΛ που όμως, όπως προκύπτει με το έγγραφο, έχει μία σύγχυση περί τα πράγματα.

Με το έγγραφο, λοιπόν, του ΓΕΕΘΑ/Ε΄ΚΛ που απεστάλλει τόσο στην Ιταλό πολίτη όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ο πρώτος αντιμετωπίζεται ως υπήκοος τρίτης χώρας και του συστήνεται να «απευθυνθεί στην Επιτροπή άρσης απαγόρευσης δικαιοπραξιών» η οποία όμως δέχεται αιτήσεις ΜΟΝΟ από πολίτες εκτός Ε.Ε. και για δικαιώματα στην παραμεθόριο και όχι για δικαιώματα επί νησίδων για τα οποία υπάρχει ειδική διάταξη!! Δηλαδή το λάθος διπλό και τρίδιπλο, αν αντιληφθεί κανείς ότι εφαρμόζονται λάθος τα λίγα άρθρα του μοναδικού νόμου που χειρίζονται οι αρμόδιοι..!!! Το γεγονός μάλιστα ότι υπογραμμίζουν την παράγραφο που δεν δύναται να εφαρμοσθεί είναι αυτό που υπογραμμίζει όντος την ορφάνια της γνώσης.

Επειδή όμως δεν ξεχνάμε ονόματα και πράξεις και επειδή έρχονται στο προσκήνιο παλιές γνώριμες υποθέσεις οι οποίες κατά έναν «σατανικό τρόπο» συμπλέκονται μεταξύ τους η χειρίστρια του εγγράφου τι σχέση είχε με την αναφερόμενη εδώ ; Ρωτάμε μήπως και απαντήσει κάποιος, δεδομένου ότι ο κόσμος περιμένει απαντήσεις δυνάμει του πανίσχυρου Συνταγματικού Δικαιώματος της πληροφόρησης……Επί τη ευκαιρία δηλαδή των κωμικοτραγικών εγγράφων του ΓΕΕΘΑ/Ε΄Κλάδου τα οποία προβληματίζουν και προκαλούν διάφορες αντιδράσεις, θα θέλαμε να μάθουμε πώς ο προφυλακισθείς για κακουργήματα «ξαναπήρε την πρόσβαση στα απόρρητα» αρχές του 2016, ενώ την είχε χάσει μόλις συνελήφθη και προφυλακίσθηκε;;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης