Η Ελλάδα μέλος της “ευρωπαϊκής οικογένειας” σχεδόν τρεις δεκαετίες ταλαιπωρείται κάθε μέρα από το κράτος-τρομοκράτη της περιοχής που λέγεται Τουρκία. Όλα αυτά τα χρόνια η αντίδραση της “ευρωπαϊκής οικογένειας” ήταν ανύπαρκτη και κάποιες φορές “αναιμική”. Οι Ευρωπαίοι έκαναν …το κορόϊδο στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και ήταν η Ελλάδα εκείνη που άλλαξε στάση και υποστήριξε την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη ,μήπως και συμμορφωθεί… Ουτοπία…

Τώρα που η Γερμανία …μίλησε λόγω προεκλογικής περιόδου της κυρίας Μέρκελ, οι Ευρωπαίοι …θυμήθηκαν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ. Σώπα….

Η σύγκρουση Γερμανίας-Τουρκίας είναι πιθανότατα “θεατρική”. Βολεύει τη Μέρκελ ,εξυπηρετεί τον Ερντογάν. Και οι δύο θέλουν έναν “εχθρό” και αλληλοεξυπηρετούνται. Μετά από την επανεκλογή Μέρκελ όλα θα γίνουν μέλη γάλα.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ

Οι ενέργειες των τουρκικών αρχών καθιστούν «αδύνατο» για τη χώρα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ η οποία κάλεσε να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Επικαλούμενος δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη δήλωση αυτή που έκανε η Μέρκελ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε σε καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: «Η Τουρκία απομακρύνεται με μεγάλα βήματα από την Ευρώπη και αυτό καθιστά αδύνατο για την Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε, ωστόσο, πως οποιαδήποτε απόφαση για το κατά πόσον θα σταματήσει επίσημα η διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων εξαρτάται από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης και όχι από την Επιτροπή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016