Η Ευρώπη διαλύεται η Ευρασία έρχεται; Τι μπορεί να φέρει το Brexit αν επικρατήσει η Γερμανία

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υποστηρικτών του Brexit ήταν η ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Σε περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε , έλεγαν, θα μας έρθουν 76 εκατομ. Τούρκοι, θα τους δεχθείτε; Οι Τούρκοι θα γίνουν μπελάς στο κεφάλι μας.

Αυτή η άποψη εκφράστηκε από όλους σαν βασικό επιχείρημα εξόδου από την Ε.Ε.

Από την άλλη η Άγκυρα βλέποντας να εξασθενούν παντελώς οι πιθανότητες ένταξης τους στην Ευρώπη ισχυρίζονται ότι ¨δεν μας θέλουν γιατί είμαστε Μουσουλμάνοι. Η Ε.Ε είναι ένα κλάμπ Χριστιανών¨. Φυσικά  οι λόγοι που αρνούνται την ένταξη της Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία.  Ο κίνδυνος της εισβολής εκατομμυρίων ανέργων, πεινασμένων ανθρώπων στην Ε.Ε για να βρουν δουλειά προκαλεί τρόμο και αναταραχή. Πράγματι οι άνθρωποι αυτοί θα δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Εκτός από αυτό, όμως , σημαντικό ρόλο παίζει και η απομάκρυνση της Τουρκίας από τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρώπης. Η ελευθεροτυπία, η ελευθερία έκφρασης , σκέψης και η δημοκρατία  έχουν καταντήσει άγνωστες λέξεις για την τουρκική πολιτική εξουσία.

Είναι πολύ νωρίς για να κρίνει κανείς τις επιπτώσεις της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε . Η έξοδος ήταν γνωστή σε κεφαλαιοκράτες όπως ο Τζώρτζ Σόρος εδώ και καιρό, αφού επένδυε τα χρήματα τους σε χρυσό. Ο λαός μόνο αγνοούσε την πραγματικότητα  με τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις.

Ενδεχομένως η έξοδος της Βρετανίας να επιφέρει τη διάλυση της Ε.Ε  και την καταστροφή της παγκόσμιας τάξης του καπιταλισμού.

Όταν οι λαοί δυστυχούν και ευημερούν τα  funds τότε είναι αναπότρεπτη η σύγκρουση. Οι λαοί αρνούνται την υποδούλωση σε κεφαλαιοκράτες.

Το  Brexit  θα μειώσει τη δύναμη των ΗΠΑ στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και θα ενισχύσει το ρόλο της Ρωσίας. Θα ενισχυθούν παντού τα εθνικιστικά κινήματα.

Η Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάη , στην οποία πρωτοστατούν Κίνα και Ρωσία ενισχύεται με την ένταξη της Ινδίας, του Πακιστάν και του Ιράν.  Η Ε.Ε διαλύεται και η Ευρωασιατική ένωση  διευρύνεται .

Όλα δείχνουν ότι το παγκόσμιο ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην  Ευρασία.

Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν με καλό μάτι τις σχέσεις που θέλει να οικοδομήσει η Γερμανία μόνη της με τη Ρωσία και την Κίνα. Η Άγκυρα εκλιπαρεί να ενταχθεί στην ομάδα της Σαγκάη , αλλά δεν γίνεται δεκτή.

Όλα αυτά δείχνουν μια γενική γεωστρατιγική  αλλαγή.  Ο κίνδυνος να μετατραπεί η Ε.Ε σε γερμανική αποικία μετά την απομάκρυνση του άτακτου παιδιού της  Ένωσης  , είναι υπαρκτός.  Εάν πραγματοποιηθεί τότε θα είναι όλεθρος για την Ευρώπη.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016