Γράφει ο

Νίκος Παπαναστάσης

Αντισυνταγματάρχης ε.α.

Δεκαπενταύγουστο του 1974,  κοντά στο κυπριακό χωριό Σκυλούρα, είναι σε εξέλιξη η τουρκική εισβολή στη Κύπρο.  Ένα τουρκικό άρμα μάχης Μ-47 (λάφυρο του ελληνικών δυνάμεων), με διατηρημένα τα εξωτερικά διακριτικά του τουρκικού στρατού,  με ελληνικό πλήρωμα και αρχηγό του τον Έλληνα λοχία Κώστα Δρόσο,  έρχεται σε «επαφή»  με μια επιλαρχία τουρκικών αρμάτων (συνολικά 100 άρματα). Στέκονται θαρραλέα απέναντί της, καταστρέφοντας άμεσα ένα άρμα Μ-47 και εξουδετερώνουν το προσωπικό που αποβίβασε  ένα άλλο άρμα μεταφοράς προσωπικού Μ-113.  Αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, αποδεσμεύονται απ’ την «εμπλοκή» κι απομακρυνόμενοι συναντούν  και δεύτερη τουρκική επιλαρχία. Το ηρωικό πλήρωμα,  κάτω απ’ τις εντολές του Κώστα Δρόσου, χωρίς δισταγμό και με εκπληκτική ευρηματικότητα, εκμεταλλευόμενο τα τουρκικά εξωτερικά διακριτικά του σκάφους τους, ενσωματώνεται στα τουρκικά άρματα χωρίς να αποκαλυφθούν. Κινούνται θαρραλέα μαζί τους ακλουθώντας τη τουρκική  φάλαγγα. Σταδιακά βάλλουν εναντίον των προπορευόμενων τουρκικών αρμάτων. Με τις βολές τους καταστρέφουν άλλα τέσσερα άρματα (συνολικά πέντε). Αφού έφεραν τη τουρκική επιλαρχία σε κατάσταση απόλυτης διάλυσης κι αφού έγιναν αντιληπτοί,  διαφεύγουν.

Προχθές,  26 Μαΐου 2017, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αποτίοντας   φόρο τιμής στον ηρωισμό και στην προσφορά των μαχητών της αντίστασης κατά της τουρκικής εισβολής,  συμπεριέλαβε στην αντιπροσωπεία υποδοχής των λειψάνων των  17 ηρώων αυτού του αγώνα, τον έφεδρο αξιωματικό  Κώστα Δρόσο. Ο Κώστας Δρόσος όπως προαναφέρθηκε, ήταν ο αρχηγός του ηρωικού πληρώματος του άρματος που διέλυσε τις δυο τουρκικές  επιλαρχίες, αποτελώντας  εμβληματική φυσιογνωμία  της κυπριακής αντίστασης,  τιμημένος  με το «μετάλλιο εξαίρετων πράξεων». Χθες αντιπροσώπευσε το ΚΚΕ στη τελετή που έγινε στο αεροδρόμιο Τατοΐου μαζί με το βουλευτή του ίδιου κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο.

Στην ίδια τελετή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, συμμετείχε «τιμώντας» κι αυτή τους ηρωικούς νεκρούς. 

Τους  «τίμησε» η κυβέρνηση,  επιτρέποντας στα πολιτικά  αποβράσματα της «δημοκρατίας», τους εκπροσώπους του εγκληματικού – ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, τους υμνητές της χούντας, αυτής  που προδοτικά και κατ’ εντολή των Νατοϊκών, δόμησε τις αναγκαίες προϋποθέσεις εισβολής των Τούρκων στη Κύπρο. Η κυβέρνηση χθες, επέτρεψε σ’ αυτούς τους ναζιστές να «μαγαρίσουν» τη Στιγμή.

Τους  «τίμησε» η κυβέρνηση, ευτελίζοντας το σκοπό της θυσίας τους στο βωμό μιας «ρεαλιστικής» και «γεωπολιτικά αναβαθμισμένης» πολιτικής, συμμετέχοντας σε μια κατ’ εντολή  «λύση»  του Κυπριακού. Μια λύση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των συμφερόντων των Νατοϊκών, αυτών που είναι και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των 17 ηρώων. 

Τους  «τίμησε» τέλος η κυβέρνηση, ακυρώνοντας ακριβώς όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα μηνύματα που εκπέμπει η θυσίας τους, με τη διατήρηση  αλλά και την επέκταση της παραχώρησης ελληνικού εδάφους για στρατιωτικές  βάσεις. Βάσεις που είναι γνωστό ότι είναι απολύτως αναγκαίες για την υλοποίηση των σχεδίων  αυτών  που στην πραγματικότητα σχεδίασαν  τη Τουρκική εισβολή  στη Κύπρο.

Ο λαός μας, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια παραπλάνησής του, παρά το επιλεκτικό σκίσιμο σελίδων της σύγχρονης ιστορίας και γνώση διαθέτει και μνήμη αλλά κυρίως διαθέτει πατριωτισμό. Ο λαός μας γνωρίζει ποιοι στηρίζουν τα συμφέροντά του και ποιοι είναι απέναντί του.

Είναι αυτός και μόνο αυτός, που μακριά απ’ τις υποκριτικές και  ιλουστρασιόν παράτες τους,  θα τιμήσει όπως αυτός ξέρει τους ηρωικούς του νεκρούς.  Αυτούς τους λαϊκούς ήρωες που ήδη έχει αναγορεύσει σε «φάρους»  ζωής. Φάρους αναγκαίους για να φωτίζουν τον τίμιο δρόμο που πρέπει να  ακολουθήσουν οι νέες μας γενιές.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016