Του Κων. Φράγκου

Ο Ελληνικός Λαός αναλίσκει τον χρόνον του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και δαπανά άπαν το χρήμα του εις συντήρησιν κοπαδιών κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου.

Εμμ. Ροΐδης

Είναι μερικοί Έλληνες που έχουν το προνόμιο να προσεγγίζουν, να γεύονται και να νέμονται περισσότερο από άλλους την Εξουσία, το ήδιστον κατά Αριστοτέλη. Παραδείγματος χάριν ένας γιός ή μια θυγατέρα πολιτικού προκειμένου να εμπλακεί στην πάλη του βιοπορισμού σε οποιοδήποτε επάγγελμα, επιστημονικό ή όχι, προτιμά να ακολουθήσει την πορεία του γονιού του, να γίνει δηλαδή βουλευτής, και γιατί όχι, Υπουργός, επάγγελμα προσοδοφόρο, άνετο, εύκολο, ενίοτε απολαυστικό και με τα “τυχερά του”. Επί πλέον πείθει εαυτόν ότι προσφέρει και πατριωτικό έργο, βοηθά στην πρόοδο της Χώρας, γίνεται δηλαδή πατριώτης. Δεν υπερβάλλω… Διαβάστε τις δηλώσεις πολιτικών νέας γενιάς, με γονείς πολιτικούς, και θα πεισθείτε ότι, δια του ξύλινού τους λόγου, δακρύουν και αγωνιούν για την Πατρίδα…

Πατριωτισμός είναι η καραμέλα στα χείλη καιροσκόπων καραγκιόζηδων ή περιθωριακών τραμπούκων, επισημαίνει ο κ. Χρ. Γιανναράς (Κ. 17.05.11). Οι περισσότεροι “αγωνιστές” δεν κάνουν ούτε μία προσπάθεια να εργασθούν στον ιδιωτικό τομέα και μετά, αφού επιτύχουν να στραφούν στην πολιτική. Από το πανεπιστήμιο, κατ’ ευθείαν στον βουλευτικό θώκο, στο ψαχνό.

Προ ημερών, μάλιστα, μου έκανε εντύπωση ότι κοσμική, δημοσιογράφος έλαβε συνέντευξη από μία μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία της Νεότερης Ελλάδας, τον κ. Ιωαν. Τραγάκη, βουλευτή Πειραιώς. Απλώς υπενθυμίζω ότι ο κ.Ι.Τ. είναι ο αρχαιότερος βουλευτής της ΝΔ, υπήρξε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2005) που αθώωσε τους δύο  των εξοπλιστικών (Άκης-Γιάννος) και, επί πλέον, έχει διορίσει τέσσερα (4) μέλη της οικογένειάς του στη Βουλή (θυγατέρα, αδελφού συζύγου άλλης θυγατέρας του, τον σύζυγο της θυγατέρας του, σύζυγο του γιού του).  Θα βρεθεί άραγε ένας ευσυνείδητος Πρόεδρος της Βουλής, που πονάει τη Χώρα, να ανακοινώσει πόσους από τους 800 ή 900 ή 1500 (κανείς δεν ξέρει το νούμερο) υπαλλήλους της Βουλής είναι στενοί συγγενείς βουλευτών; Δεν θα σας κουράσω με όσα φαιδρά αράδιασε ο βουλευτής σε δύο σελίδες εφημερίδας αλλά με ην κατάληξη “Αποχωρώ από την πολιτική, αφού πρόσφερα τόσα για την Πατρίδα αλλά το κενό θα συμπληρώσει ο γιός μου που θα με διαδεχθεί. Έλαβα, ήδη, την έγκριση του Προέδρου κ. Κυρ. Μητσοτάκη”. Ο κ. Κ. Μητσοτάκης έσπευσε ν’ ανακοινώσει ότι ο υιός Τραγάκη δεν θα συμπεριληφθεί στη λίστα της ΝΔ. Θα τον παραδεχόμουν αν πρόσθετε ότι ΟΥΔΕΙΣ  γόνος θα συμπεριληφθεί, επίσης.

Το γεγονός “συγκίνησε” και τον κορυφαίο δημοσιογράφο κ  Στ. Κασιμάτη (Καθ. 05.09.17) ο οποίος σε σχόλιο με τίτλο Τραγικό Τέλος γράφει “ο Γιάννης Τραγ(ικ)άκης αποχωρεί από την πολιτική (σπάσε καρδιά, σπάσε- αλλά συγκρατούμαι και προχωρώ). Το τραγικό του πράγματος είναι ότι καθησυχάζει τους αναρίθμητους φίλους του με την αναγγελία ότι στη θέση του θα είναι υποψήφιος ο γιός του…”

Αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί. Δεκάδες συνάδελφοι του κ. Ι.Τ. αποχωρούντες προωθούν τα ευγενή τέκνα τους, όπως π.χ. οι κ. Γιακουμάτος, Χατζηγάκης, Τατούλης, Γιαννακόπουλος, Σουλαδάκης, κα. Σχολιάζει ο εξαιρετικός κ. Μ. Τσιντσίνης (Καθ. 06.09) “…Ποιος έχει το κουράγιο να μετρήσει πόσα ποικιλώνυμα τραγακίδια – με γονείς πλέον επιτηδείους του κ. Τραγάκη – έχουν ήδη ξεκινήσει, προσωπικά, προεκλογικές καμπάνιες …”.

Μέγα μέρος της Βουλής είναι μία ευχάριστη παρέα μίας και μόνης οικογένειας. Των επαγγελματιών πολιτικών εκ κληρονομιάς. Μιας φυλής που προορίζεται να διαχειρίζεται τα δημόσια. Καλλιεργείται δε, μια ιδιοκτησιακή αντίληψη της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών, κατά Γ. Βότση, ή των πολιτικών ορνέων, κατά Τάσο Παπαδόπουλο.

Η συντεχνία φροντίζει επιμελώς στην επαύξηση των προνομίων των οποίων ουδείς έτερος πολιτικός άλλης χώρας απολαμβάνει:

 • Αυτοκίνητο με οδηγό
 • Πολυμελές προσωπικό Γραφείου
 •   Σύνταξη (σσ Σε κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα ο εκλεγόμενος βουλευτής έχει ήδη διαγράψει ήδη μια επαγγελματική πορεία και έχει ασφαλιστικό φορέα. Όταν “υπηρετεί” τη Χώρα η Βουλή πληρώνει τα ασφάλιστρα. Όταν παύει να είναι βουλευτής επανέρχεται στο επάγγελμα του και στον ασφαλιστικό του φορέα. Η ΒΟΥΛΗ, δηλ. το Κράτος, δεν συνταξιοδοτεί. Εδώ κι ενταύθα γιατί συνταξιοδοτεί; Διότι οι περισσότεροι που προστρέχουν να γίνουν βουλευτές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ. Ανεπάγγελτοι, “ακάματοι” τρέχουν που άλλου, στο μέλι, στο Δημόσιο. Έχουν εργασθεί ποτέ οι κ. Κ. Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, Α. Σαμαράς, Φώφη, Γιωργάκης Παπανδρέου και τόσοι άλλοι…; Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζω αν έχει κολλήσει ένσημα και που…)
 •   Αφορολόγητο  μεγάλου ποσοστού εισοδημάτων.
 •   Απαλλαγή από κάθε συμμετοχή στα οικονομικά βάρη της Χώρας λόγω κρίσης. Οι μισθοί, συντάξεις διελύθησαν, επιχειρήσεις έκλεισαν, η υπερφολορόγηση, η ανεργία, η υπανάπτυξη έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, άνθρωποι δυστυχούν, η Άμυνα παραπαίει… Οι βουλευτές-Υπουργοί κλπ. ουδεμία μείωση υπέστησαν. Κι αυτός ακόμη ο τερατώδης μισθός του σεβαστού κ. Προέδρου της Δημοκρατίας φυλάσσεται ως ιερόν δισκοπότηρον, ανέγγιχτος… Είναι μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα αριστοκρατών όπως, επί Κάιζερ οι Γιούγκερς και επί Λουδοβίκου ΙΔ΄ οι Ευγενείς. Μερικοί δε απ’ αυτούς έχουν ζήσει, επί μακρόν τόσο κοντά στους χώρους της εξουσίας που τους θεωρούν ιδιοκτησία τους. Έχουν πιστέψει ότι είναι πλασμένοι για να γεύονται το μέλι της Εξουσίας στην πηγή του. Νιώθουν ότι έχουν κληρονομικά δικαιώματα.
 •   Διαθέτουν εννέα (9) θέσεις Αντιπροέδρων στη Βουλή ενώ ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει τους τρεις (3) σε κάθε άλλη Βουλή. Παρά την κατακραυγή, παρά την επιταχυνόμενη φτωχοποίηση των πολιτών, παρά τους ανηλεείς φόρους, την προηγούμενη εβδομάδα η Βουλή έδωσε νέα προνόμια τηλεφωνίας στους βουλευτές και Ευρωβουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί η τηλεφωνική φροντίδα που απολαμβάνει ένας βουλευτής ανέρχεται, ετησίως, στις 6.550€. Πρέπει να έχουν ευχέρεια δωρεάν επικοινωνίας με ψηφοφόρους – πελάτες.
 •   Πέραν αυτών, η ακόρεστη συντεχνία εφεύρε την παραγραφή ευθυνών λωποδυτών. Έβαλε δύο κορυφαίους νομικούς-πολιτικούς, τον κ. Π. Παυλόπουλο από τη ΝΔ και τον κ. Ε. Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ και “μαστόρευσαν” το άρθρο 86 του Συντάγματος που επιτρέπει συγκάλυψη αρπαχτών Υπουργών. “Κατάπτυστο και μη υπάρχον ούτε στο Σύνταγμα της Ζουαζιλάνδης”, το κατήγγειλε ο απελθών Επίτιμος της ΝΔ. Ποιος τον άκουγε… Υπάρχει και σήμερα και ουδείς βιάζεται να το καταργήσει…
 •   Διατίθενται αναρίθμητες πολυτελείς αίθουσες, γραφεία με πολυάριθμο προσωπικό και λοιπές διευκολύνσεις τεραστίου κόστους, σε τ. Πρωθυπουργούς και Προέδρους Βουλής. Ακόμη και στον Πρόεδρο της μιας μέρας κ. Β. Πολύδωρα διατίθενται πολυτελή γραφεία ένθα. Έχει διορισθεί και η κόρη του! Ας μην αναφέρω τις πολυτελείς, τεθωρακισμένες, λιμουζίνες

Δύο παραδείγματα

Νομίζετε ότι ο σεβαστός κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε, έτσι, ουρανοκατέβατος στο Προεδρικό Μέγαρο; Απατάσθε…

Ο κ. Π.Π. ως ώριμος φοιτητής έκανε τα μεταπτυχιακά τους στο Παρίσι (72-74), την εποχή που βρισκόταν εκεί ως αυτοεξόριστος ο μετέπειτα Εθνάρχης Κων. Καραμανλής. Ο κ. Π.Π. ήταν ανιψιός του μακαριστού Επισκόπου Γαλλίας Μελετίου, ενός εξαίρετου Ιεράρχη, ο οποίος είχε στενές φιλίες με τον Κ.Κ.

Επανελθούσης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και του Κ.Κ. στην Εξουσία (από την Βασιλευομένη Δημοκρατία, περάσαμε στην δικτατορευομένη Δημοκρατία και τελικά στην Φαυλοκρατούμενη) επανήλθε με μεταπτυχιακό DEA της Σορβόννης και ο κ. Π.Π. όπου και διορίσθηκε, πάραυτα, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αειμνήστου Μιχ. Στασινόπουλου. Νεαρότατος βρέθηκε σε μια σπουδαία και νευραλγική θέση με θέληση να υπηρετήσει την Πατρίδα. Συνέχισε να υπηρετεί στην ίδια θέση και επί Προεδρίας Κ.Κ., όπου τον θώκο του Δντή Διπλ. Γραφείου κατέλαβε ο έμπειρος διπλωμάτης κ. Μολυβιάτης.

Η Προεδρία του Κ.Κ. διεκόπη από την ιταμή συμπεριφορά του Αντιφατικού Α.Π. ο οποίος αφού του έστειλε τον Άκη με λουλούδια να τον διαβεβαιώσει ότι θα λάβει και την επόμενη θητεία εμφάνισε ξαφνικά τη σπουδαία μορφή του κ. Σαρτζετάκη ως πολύτιμη υποψηφιότητα. Ακολούθησε η εκλογή του κ . Σ. από την Βουλή με τα χρωματιστά ψηφοδέλτια που μας έκανε ρεζίλι διεθνώς.

Ο κ.Π.Π. πέρασε στην Πολιτική, έγινε Υπουργός, επανήλθε ξανά στα Ανάκτορα, συγγνώμη στην Προεδρία ήθελα να πω, όπου αποχώρησε, μεγαλοπρεπώς επί Προεδρίας αειμνήστου Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο κ. Π.Π. έγινε πρώτος τη τάξει Υπουργός επί Κυβέρνησης ΝΔ (Κων. Καραμανλής Β΄) όπου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κόμματος, διόρισε μερικές χιλιάδες φίλων στο Δημόσιο που τους πληρώσαμε εμείς!

Επί Κυβέρνησης Γιωργάκη του Καστελοριζιώτη, το συνδικάτο διέγνωσε ανάγκη τακτοποίησης συγγενικού προσωπικού, οπότε, ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος διόρισε πάραυτα και εν μία νυκτί 238 άτομα!! (σσ τον κ.ΦΠ δεν έλεγξε κανένας για το ανοσιούργημα του, γιατί Κόρακας, κοράκου μάτι… Αντίθετα, σήμερα η Πολιτεία του διαθέτει πολυτελές Γραφείο, Γραμματέα, Ασφάλεια, λιμουζίνα κλπ.)

Ανάμεσα στις διορισθείσες ήταν και η κ. Λόρα Μολυβιάτη η οποία πριν υπηρετούσε, ως μετακλητή, στο ιδιαίτερο Γραφείο του κ. Ε. Μεϊμαράκη. Με την πτώση της ΝΔ η κ. ΛΜ βρέθηκε “άνεργη” και επομένως έπρεπε να τακτοποιηθεί σε μονιμότερη βάση. Προκύψαν πρόβλημα ηλικίας παρακάμφθη πάραυτα ώστε να ευρεθεί μονίμως, υπό την σκέπη του Δημοσίου (Βουλή).

Σήμερα ο κ. ΠΠ είναι ΠτΔ  και η κ. Λόρα Μολυβιάτη επιστρέψασα στο γνωστό και οικείο περιβάλλον του Προεδρικού Μεγάρου είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων. Όλα, όπως συνέβαιναν σε κάποιες σαπουνόπερες. Πρόσφατα (24.09) δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης. Η δημοφιλία του . Προέδρου της Δημοκρατίας ανέρχεται, μετά βίας, στο 40%. Όταν ακόμα ο αμέριμνος και αδιάφορος κ. Κ.Παπούλιας ελάμβανε, πάντοτε, άνω του 80%. Ζήτω το Έθνος!

Προσθέτω, σε επίρρωση των προαναφερθέντων και τα κατωτέρω:

– Σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ μόνο το 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις του. (Ευρωπαϊκός Μ.Ο. 44%)

– Ο τ. βουλευτής, λογοτέχνης κ. Π. Τασόπουλος δηλώνει (ΝΕΑ 30/9): Η βουλευτική αποζημίωση παραμένει σε σκανδαλώδη υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με αμοιβές στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Σημ.1. Ο κ. Τραγάκης δεν είναι άγνωστος του Militaire.gr και του υπογράφοντος. Σε κείμενο του Ιουνίου εκθέσαμε, λεπτομερώς, την “επιτυχία” του (αθώωση των Σιμιτοακογιάννων). Τον βοήθησαν,  βέβαια, συγκινητικά και τα τότε μέλη της Επιτροπής κ. Ε. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος. Σημείωνα τότε και επαναλαμβάνω ότι η ΝΔ, μετά προσεκτικής επιλογής, στέλνει συστηματικά τον κ. ΙΤ ως εκπρόσωπό της στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου ο εν λόγω Πατριώτης εκφωνεί τον γνωστό “δεκάρικο” παροτρύνοντας τον Λαό ν’ αντέξει την κρίση.

2. Η Βουλή δίνει μια ωραία εικόνα του πωρωμένου Ελληνικού Κράτους και του υδροκέφαλου της Διοίκησης:

– Φιλοξενεί ένα ογκώδες Υπουργ. Συμβούλιο (περί τα 45 άτομα). Σημειωτέον ότι το ΥΣ του Προέδρου κ. Μακρόν απαρτίζεται από 17 Υπουργούς, του δε Τραμπ από 19.

– Το Κοινοβούλιο αποτελείται από 300 βουλευτές, αριθμός τερατώδης και δυσανάλογος του πληθυσμού της Χώρας. Για να χωρέσουν όλοι οι καλοί… Η Ολλανδία έχει 15 εκ. πληθυσμό και 170 βουλευτές.

– Το προσωπικό της Βουλής ξεπερνά τα 1500 άτομα και είναι υπερδιπλάσιο των απαιτούμενων. Για να βολευτούν και τα παιδιά μας.

– Επιμένουν, παρά την γενική κατακραυγή, να διατηρούν, σε ημέρες φτώχειας και οδύνης, τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής (κι αυτό Ελληνικό φαινόμενο) για εξυπηρέτηση “φιλαρακίων”. Μόλις προχθές διετέθησαν 85.000€ για εκσυγχρονισμό μέσων, ενώ, υπενθυμίζω, για την εκπαίδευση της Εφεδρείας του Στρατού μόλις 100.000€. Στα κατύματα των υποδημάτων τους η Άμυνα.

3. Οι βουλευτές, κατά βάση,  ανήκουν σε φαμίλιες, οίκους. Κάνω έκκληση στους αναγνώστες μου να ελέγξουν αν ένας, έστω ένας, ομόλογος Υπουργός ξένης Κυβέρνησης της περιόδου 2000-2015 βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο. Όλοι έχουν απέλθει. Μπήκαν νέοι άνθρωποι. Υπάρχει κάποιος ομόλογος του κ.Μεΐμαράκη, Βενιζέλου, Λοβέρδου, Παπανδρέου, Σαμαρά, Καραμανλή εν δράσει; ΟΥΔΕΙΣ. Στη Γαλλία υπάρχει όριο θητείας: 12 χρόνια για βουλευτές και οκτώ (8) για Υπουργούς. Εδώ έχουμε ακόρεστους πολιτικάντηδες.

4. Απαιτείται να βρεθεί, τάχιστα κάποιος, ανατροπέας πατριώτης, για να αρχίσει πάραυτα την έξοδο από την παρακμή με την διόρθωση των όσων ανέφερα πιο πάνω. Δεν αναζητώ δικτατορία, που ίσως βιαστούν μερικοί να με κατηγορήσουν. Κοινοβουλευτικό. Με κότσια, με cohones, που λένε οι Ισπανοί. Με ψήγματα πατριωτισμού και οράματα. Τα πράγματα, όπως τα ανέλυσα, είναι απλά. Για να είμαι ρεαλιστής και όχι αιθεροβάμων και γνωρίζοντας ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού θα έλεγα ότι ο κ. Α. Τσίπρας γνωρίζει τις ασθένειες αλλά δεν είναι σε θέση να τις θεραπεύσει. Είναι δέσμιος των διαφόρων Καρανίκων και Πολάκηδων και έχει ισοπεδωθεί από την γοητεία της Κίρκης, της Εξουσίας. Έγινε το ίδιο με τους προκατόχους του. Ο κ. Κ. Μητσοτάκης, επίσης, γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά δεν έχει βούληση. Έχει, εξάλλου, πίσω του φατρίες, βαρώνους, Τραγάκιδες, που τον κρατούν δέσμιο. Οι κ. Βενιζέλος, Παπανδρέου, Καραμανλής, Σαμαράς, Φώφη, κα., δεν βλέπουν το πρόβλημα, είναι πλήρως βουτηγμένοι στην παρακμή και πώρωση. Τα πολιτικά όρνεα που έχουν αφήσει την Άμυνα της Χώρας στην τύχη της, ενώ ενδιαφέρονται μόνο για την “κοιλιά” τους, οι άνθρωποι που “κατόρθωσαν” το ναυάγιο της Μεταπολίτευσης είναι, ολοκληρωτικά, ακατάλληλοι για τον ρόλο του ναυαγοσώστη, του πυροσβέστη, του σωτήρα. Δεν πείθουν. Τα έχουν ξεπουλήσει όλα. Μόλις προχθές (05.09.17) ο κ. Μοσχοβισί μας πέταξε στα μούτρα μια μεγάλη αλήθεια: σε μόνιμο καθεστώς επιτροπείας θα βρίσκεται η Ελλάδα μέχρι να εξοφλήσει το 75% των δανείων της (176 δις €). Σε ποιες τσέπες απατεώνων έχουν οδεύσει αυτά τα δάνεια, σε ποιες αρπαχτές; Omerta…

ΥΓ. Η συνεδρίαση της Βουλής το απόγευμα της 25.09 (υπόθεση Καμμένου) υπήρξε μια θλιβερή παράσταση υποκρισίας και επιβεβαίωσε το χαμηλό επίπεδο των εθνικών αντιπροσώπων. Ο ένας ξεγύμνωνε (θα έλεγα “ξεβράκωνε” αλλά δεν μου το επιτρέπει η καταγωγή μου από την ευγενή, ορεινή Αρκαδία) του άλλου. Και τι δεν ακούσαμε για ακροδεξιές δράσεις, για ταξίδια… εκατομμυρίων, για κουμπαριές, για λογαριασμούς μιζών που διαβάζονταν ως αριθμοί τηλεφώνων, για ναρκωτικά.

Έρχομαι στο ζουμί: Δεν μ’ ενδιαφέρει αν ένας εύπορος πολιτικός, όπως ο κ.Π. Καμμένος, καπνίζει πούρα COHIBA ή παίζει σε καζίνο. Ούτε οι φωτογραφίες της συζύγου του με ρολόγια ή τσάντες φίρμας. Τα τελευταία είναι αθλιότητες και γελοιότητες. Εγώ ένα θέλω να ξέρω:

 • Είχε σκοπό, ήταν ανάγκη, αυτό το υπουργικό ταξίδι στο Λονδίνο με συνοδεία αναρμοδίων για επίσκεψη έκθεσης Αμυντ. Βιομηχανίας όταν την προηγούμενη είχε επισκεφθεί την ίδια έκθεση ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας με συνοδεία αρμοδίων και ειδικών;
 • Χρησιμοποιήθηκαν αεροσκάφη της γραμμή ή το θρυλικό, χλιδάτο GULF-STREAM;
 • Ποιο είναι το κόστος αυτής της κρουαζιέρας όταν το ΥΕΘΑ στερείται, ακόμη, μικρών ανταλλακτικών Ελικοπτέρων; Από ποιον Κ.Α. κατεβλήθει;

Προσθέτω ακόμη κάτι:

 • Το όχημα της Πρεσβείας (JAGUAR) διατίθεται πάντα στον επισκέπτη Υπουργό. Σχόλια επ’ αυτού αποτελούν αστειότητες.
 • Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε την έκθεση και τους τρεις εκθέτες (INTRACOM – THEON – MILTECH). Επομένως, δεν αποτελεί εύνοια στον κ. Κριστιάν Χατζημηνά ότι επισκέφθηκε την THEON, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν. Άλλα είναι τα ερωτήματα.

Quiz: Καταγγέλλω την ύπαρξη προκλητικά υψηλόμισθων προνομιούχων στο Δημόσιο Τομέα που προσλαμβάνονται με αναξιοκρατικά κριτήρια… Ποιος την έκανε; Ο νυν ΠτΔ κ. Π. Παυλόπουλος (ΝΕΑ 12/05/98)

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016