Ότι ο Πάνος Καμμένος είχε χρόνια την επιθυμία να γίνει ΥΕΘΑ δεν είναι μυστικό. Ότι του αρέσει σε σημείο υπερβολής η ενασχόληση με τις ΕΔ δεν είναι ανάγκη νομίζουμε να εξηγηθεί. Και στις δύο θητείες του δεν έχει αφήσει άσκηση για άσκηση που να μην την έχει παρακολουθήσει από κοντά . Έχει πετάξει σχεδόν μ΄ όλα τα ιπτάμενα μέσα των ΕΔ και είμαστε περίπου βέβαιοι ότι η προσπάθεια που καταβάλλει για να χάσει περιττά κιλά έχει να κάνει και με την θέλησή του να πεταξει με μαχητικό αεροσκάφος.

Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν είναι κατακριτέο. Αλλά και τίποτα απ΄ όλα αυτά και όλα μαζί δεν θα έχουν καμία σημασία για το προσωπικό των ΕΔ και για τον ίδιο ,αν δεν παράξει έργο για το στράτευμα και τους ανθρώπους του.

Και υπάρχει πάρα πολύ έργο που πρέπει να παραχθεί. Όχι μόνο σ΄ ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά ζητήματα των στρατιωτικών και των οικογένειών τους . Αλλά και με τα “θεσμικά” τους και κυρίως με τα εργασιακά τους ζητήματα. Τα οποία δεν έχουν οικονομικό κόστος και το μόνο που απαιτούν είναι πολιτική βούληση για να δοθούν απλές λύσεις.

Πόσο κοστίζει να νοιωσουν τα στελέχη την περιβόητη και διαρκώς εξαγγελθείσα αξιοκρατία στις μεταθέσεις-τοποθετήσεις τους για παράδειγμα. Κόστος οικονομικό δεν υπάρχει παρά μόνο κόστος σε …ψηφαλάκια από την κομματική πελατεία του εκάστοτε ΥΕΘΑ.

Ο Καμμένος θα πρέπει να καταλάβει ότι η φυσική του παρουσία δίπλα στο προσωπικό είναι θετική αλλά μόνο αυτή δεν αρκεί για να επιλυθούν μεγάλα και χρόνια προβλήματα των ανθρωπων των ΕΔ. Θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι η “βασική εκπαίδευση” τελείωσε και τώρα ήρθε η ώρα να κάνει κανονική “θητεία” στο γραφείο του στο Χολαργό.

Να βάλει υπογραφές και να δώσει λύσεις…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016