Η απάντηση του ΓΕΣ για την αιμοδοσία πολιτικών υπαλλήλων

Άμεση η απάντηση του ΓΕΣ για τα όσα γράψαμε σχετικά με καταγγελίες πολιτικών υπαλλήλων για αποκλεισμό τους από αιμοδοσίες σε μονάδες του Στρατού.

Όπως μας ενημέρωσαν:

 Η διαδικασία ορίζει οτι οι υπάλληλοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αιμοδοσία πρέπει να το δηλώσουν στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού του ΓΕΣ που πάντα δίδει τη σχετική έγκριση.

 Κι αυτό γίνεται για να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Στρατός, Υπουργείο Υγείας και Πολιτικά τοπικά Νοσοκομεία.

 Προσφάτως, η Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικό έδωσε εγκρίσεις σε υπαλλήλους  που ζήτησαν να συμμετάσχουν σε αιμοδοσίας της ΣΤΡΑΤΙΑ του ΓΕΣ, της Γεωγραφικής Υπγηρεσίας και σε πληθώρα άλλων περιπτώσεων.

Την περίπτωση που αναφέρει το δημοσίευμα δεν την γνωρίζει η Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού του ΓΕΣ, άρα προφανώς δεν ζητήθηκε έγκριση και δεν κινήθηκε η διαδικασία. 

Δεν τίθεται ζήτημα ότι το ΓΕΣ δεν επιθυμεί την αιμοδοσία υπαλλήλων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016