Ο “σοσιαλιστής” Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ λίγο έλειψε να κάνει…κηδεία στην Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η καταμέτρηση των ψήφων ήταν θρίλερ και τελικά η Χίλαρι Κλίντον ας πούμε πως κέρδισε κυριολεκτικά με βραχεία κεφαλή. 49,8% το ποσοστό της με τον Σάντερς να λαμβάνει 49,6%!!!

Φυσικά ο Σάντερς που είναι και ο τελευταίος αντίπαλος της Κλίντον είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος. Παραλίγο να κάνει την έκπληξη κόντρα στο βαρύ πυροβολικό των Δημοκρατικών.

Μιλώντας στο CNN είπε ότι “ξεκινήσαμε την εκστρατεία μας όντας 40-50 μονάδες πίσω, συνεπώς είτε χάσουμε με ελάχιστη διαφορά είτε κερδίσουμε, αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία, είμαστε πολύ υπερήφανοι για την προεκλογική εκστρατεία μας”.

Επόμενος σταθμός στις προκριματικές εκλογές  στις 9 Φεβρουαρίου στο Νιου Χαμσάιρ. Τα προγωνστικά λένε ότι αυτή η Πολιτεία  θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στον Σάντερς ο οποίος εκλέγεται στο γειτονικό Βερμόντ. Η συνέχεια θα είναι δυσκολότερη αφού την 1η Μαρτίου έντεκα Πολιτείες θα ψηφίσουν ταυτόχρονα για να αναδείξουν το 21% των εκλεκτόρων του Δημοκρατικού Κόμματος. Πολλές από αυτές βρίσκονται στον νότο όπου οι μαύροι ψηφοφόροι, οι οποίοι διάκεινται ευνοϊκά απέναντι στην Κλίντον, μπορεί να ξεπεράσουν το 50% του συνόλου των ψηφοφόρων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016