ΗΠΑ και Ρωσία “τα ΄σπασαν” στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στην Ρωσία για την διακοπή της συνεργασίας τους με την Μόσχα για μια εκεχειρία στην Συρία δήλωσε σήμερα η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ζαχάροβα σημείωσε πως η Ουάσιγκτον δεν εκπλήρωσε βασικές πτυχές της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ΗΠΑ–Ρωσία.

Πρόσθεσε πως η Μόσχα προέβη σε βήματα τις πρόσφατες μέρες για να διατηρήσει την συμφωνία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον αρνήθηκαν να ασκήσουν πίεση σε ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης που διεξάγουν επιχειρήσεις στο Χαλέπι.

Νωρίτερα σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την διακοπή των συνομιλιών με την Ρωσία για την προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Συρία και κατηγόρησε την Μόσχα για “μη τήρηση των δεσμεύσεων της” με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ τόνισε πως “τελείωσε η υπομονή όλων με την Ρωσία”, επισημαίνοντας πως: “Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που ΗΠΑ και Ρωσία μπορούν να συζητήσουν” για την Συρία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016