Την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα στον Χαινς Ρίχτερ ζητούν με την Αιτιολογική Έκθεσή τους την οποία και θα εκθέσουν στην συνεδρίαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης την Τετάρτη 25 Μαΐου, οι Καθηγητές Δημήτρης Ξενάκης και Δημήτρης Κοτρογιάννος, και μετά τις πρόσφατες προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις του γερμανού καθηγητή στην εφημερίδα «Καθημερινή».

«Είναι ξεκάθαρο πως εκμεταλλευόμενος δυστυχώς τις βραβεύσεις από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Ρίχτερ αυτοπροβάλλεται σαν ο πλέον ειδικός για τη σύγχρονη ιστορία και τη λειτουργία του ελληνικού πολιτικού συστήματος στη γερμανική κυβέρνηση, διαχέοντας απίστευτες ανακρίβειες που δηλητηριάζουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τη Γερμανία στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης» τονίζει η έκθεση.

ΠΗΓΗ: ERT.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016