Εφιάλτης για τα ελληνικά άρματα μάχης! Η Τουρκία εξόπλισε τα UAV της με αντιαρματικούς πυραύλους!

Εφιαλτική εξέλιξη για την ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας. Ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με τα άρματα μάχης. Η Τουρκία προχώρησε σε εξοπλισμό με αντιαρματικά βλήματα σε μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV)!

Το αντιαρματικό βλήμα αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία Roketsan, εντάσσοντας την Τουρκία στην πεντάδα των χωρών που έχουν παγοσμίως προχωρήσει στον εξοπλισμό UAV.

Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και μόλις τη περασμένη Πέμπτη όπως θα δείτε στο βίντεο παρουσιάστηκε .

Συμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι Τούρκοι το  ΤΒ2 Μπαϊρακτάρ μπορούν να πλήξουν άρμα μάχης από απόσταση 8 χιλιομέτρων!

Η Τουρκία ζητούσε χρόνια τώρα  από τις ΗΠΑ οπλισμένα UAV,χωρίς όμως ποτέ η Ουάσινγκτον να ανταποκριθεί θετικά. Η Άγκυρα προχώρησε λοιπόν στην “εγχώρια” λύση κι απ΄ ότι φαίνεται πέτυχε. Το βέβαιο είναι ότι μ΄ αυτή την ανάπυξη τεχνολογίας η Τουρκία απειλεί ευθέως και με ελάχιστο ρίσκο όλα τα άρματα μάχης του ελληνικού στρατού. Τα πιο σύγχρονα εκ των οποίων θυμίζουμε δεν έχουν ακόμη …βλήματα!

Δείτε το βίντεο

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016