Κατηγορούν Ερντογάν για εσχάτη προδοσία επειδή δεν διεκδικεί 16 ελληνικά νησιά!!!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ABC  το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έκανε δεκτή την προσφυγή του Κόμματος Σωτηρίας του Λαού (Halkin Kurtulus Partisi), με την οποία κατηγορούνται κυβερνητικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι κ. Ερντογάν, Γκιουλ, Νταβούτογλου, επειδή έκαναν τα στραβά μάτια για να καταλάβει η Ελλάδα 16 νησιά στο Αιγαίο που ανήκαν στην τουρκική κυριαρχία.

Εάν το Δικαστήριο εκδικάσει την υπόθεση  και αποδειχθεί ότι όντως υπήρξε κατάληψη και παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων , οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν βάσει του άρθρου 302 του ΠΚ  που ορίζει την εσχάτη προδοσία.

Εκπρόσωποι του Κόμματος δήλωσαν ότι αν το Δικαστήριο απορρίψει το αίτημα τους θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ελπίζουμε το υπουργείο εξωτερικών να παρακολουθήσει σοβαρά την υπόθεση όσο αστεία και αν φαίνεται, γιατί παλιότερα  τον Αύγουστο πριν ξεσπάσουν τα Ιμια μας είχαν προειδοποιήσει ότι θα εξετάσουν το νομικό καθεστώς όλων των νησιών. Εμείς , όπως πάντα αδιαφορήσαμε και τρέχαμε μετά να σβήσουμε τη φωτιά των Ιμίων.

 

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016