Ο Ερντογάν έχει χάσει το μέτρο εδώ και καιρό. Οι δηλώσεις του όσο περνά ο καιρός αποκαλύπτουν τη μεγαλομανία που φαίνεται να τον έχει κυριεύσει. Τελευταίο παράδειγμα η δήλωσή του περί …πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου που πρέπει να αποκτήσει η Τουρκία!

To Μ. Σάββατο 30 Απριλίου στην έδρα του ναυπηγείου SEDEF (Tούζλα/Κων/πολη) πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν καθώς και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η τελετή έναρξης των εργασιών ναυπήγησης του νέου πλοίου αμφιβίων αποστολών (LHD) ANADOLU (Τελικά ο πλευρικός αριθμός θα είναι L 400 και όχι L 408).

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάπτυξη και τα επιτεύγματα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2002 το ποσοστό εξάρτησης της Τουρκίας από το εξωτερικό, όσον αφορά τα οπλικά συστήματα και μέσα, ήταν 80% ενώ το 2015 μειώθηκε στο 40% με τελικό στόχο την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Τουρκίας όσον αφορά την παραγωγή οπλικών συστημάτων-μέσων και πυρομαχικών το έτος 2023.Ιδιαίτερη μνεία έκανε σχετικά με την πρόοδο στον τομέα κατασκευής UAV.

Επιπλέον ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε την επίσπευση των εργασιών κατασκευής ώστε το πλοίο να είναι έτοιμο το 2020 αντί του 2021, όπως έχει σχεδιαστεί. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του για ναυπήγηση πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016