Πιθανόν πολλοί και ειδικά απόστρατοι αξιωματικοί, να θεωρούν αδιανόητη ακόμη και τη σκέψη να δοθεί η δυνατότητα σε κάποιες έστω ειδικότητες στρατιωτικών, να έχουν και δεύτερη εργασία εκτός υπηρεσίας. Ας είμαστε ρεαλιστές: όλοι μπορεί να δηλώσουμε “σοκαρισμένοι”, αλλά η πραγματικότητα μας έχει ξεπεράσει προ πολλού. Ο “συνταγματάρχης ταξιτζής”, ο “αντισυνταγματάρχης που κάνει και τον μπογιατζή” κι άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα που ακούγαμε και διαβάζαμε δυστυχώς δεν αποτελούν πλεον είδηση…Είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Κάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε ότι πάρα πολλοί άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και ειδικά της ΔΥΚ την άδειά τους την κάνουν παρέχοντας υπηρεσίες και γνώσεις σε ιδιώτες; Μπορεί κάποιος να τους κατηγορήσει; Όχι.

Οι κυβερνήσεις της κρίσης οδήγησαν σ΄ αυτή τη κατάσταση. Ανάγκασαν στελέχη των ΕΔ να αναζητήσουν κι αλλού εργασία για να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς τους. Να πληρώσουν, φόρους, χρέη, δάνεια. Να μπορέσουν να συντηρήσουν, ένα, δύο ή και τρία σπίτια αν έχουν παιδιά που σπουδάζουν.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα “σοκ” και τις “εκπλήξεις” κι ας σκεφτούμε πως δεν θα είναι αναγκασμένοι οι στρατιωτικοί μας να αναζητούν αλλού να συμπληρώσουν το μισθό τους…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016