Επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας για “μηνύματα μίσους στο διαδίκτυο”

Επιχείρηση σε 60 κατοικίες, σε 14 κρατίδια, πραγματοποίησε σήμερα η Γερμανική αστυνομία, προκειμένου να ελέγξει υπόπτους για διασπορά μηνυμάτων μίσους στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία (ΒΚΑ), αφορμή υπήρξαν κυρίως τα εξτρεμιστικά, αντισημιτικά και απειλητικά σχόλια χρηστών του Facebook που συμμετείχαν σε ομάδα με την ονομασία «Μεγάλη Γερμανία».

«Στην ανοιχτή κοινωνία μας, στην Δημοκρατία μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους με μίσος, να τους προσβάλλουμε και να τους φοβίζουμε. Έχουμε ηθικές αρχές – εντός και εκτός Διαδικτύου», δήλωσε σχετικά ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016