Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Antenna αξιολογεί την εικόνα της κυβέρνησης μετά από δυο χρόνια θητείας. Οι αριθμοί αποτυπώνουν απογοήτευση και αγωνία, την ώρα που είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναζήσουμε “μία από τα ίδια” με “ενισχυμένη δόση” Μέρκελ και Σόϊμπλε που έχουν αρχίσει ήδη την προεκλογική εκστρατεία έναντι του Σουλτς. Αξιολόγηση , απειλές για Grexit αλλά και μεγάλη αύξηση του ποσοστού που δεν θεωρεί πλέον ταμπού τη δραχμή:31% των Ελλήνων πολιτών δεν δείχνει να έχει πια κανένα ενδοιασμό για επιστροφή στη δραχμή.

Ποια είναι τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία εκτός από το 31% υπέρ της δραχμής:

Στην πρόθεση ψήφου 25,8 επιλέγουν ΝΔ και 15,6 ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό “μεταφράζεται” σε εκτίμηση ψήφου 36,9 στη  ΝΔ ,22,3 στον  ΣΥΡΙΖΑ και 8,0 η Χρυσή Αυγή. Οι ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου για πρώτη φορά μετά από καιρό έχουν ποσοστό που τους βάζει ξανά στη Βουλή και σύμφωνα με τον Σ.Φαναρά της Metron Analysis,μετά από την εκλογή Τράμπ και ειδικά τον τελευταίο μήνα έχει ανοδική πορεία.

Τα άλλα ευρήματα:

81% έχουν αρνητική γνώμη για το έργο της κυβέρνησης.

Αρνητικά κρίνουν την απόφαση για δημοψήφισμα σε ποσοστά 67%.

Αρνητικά σε ποσοστό 79% κρίνουν και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Οι πολίτες που απάντησαν στα ερωτήματα της δημοσκόπησης θεωρούν σε ποσοστό 60% απρόβλεπτες τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

67% πιστεύουν οτη η κυβέρνηση θα πάει χειρότερα. Αλλά ταυτόχρονα η απαξίωση ακουμπά και την αντιπολίτευση.Το 46% επιλέγει  ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον …κανένα. 21% έχει ο Μητσοτάκης , 12% έχει ο Τσίπρας. 1% επιλέγουν  Μιχαλολιάκο,Γεννηματά και Λεβέντη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016