Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ομιλία του για τη κήρυξη του 2018 ως Έτους Μέριμνας Προσωπικού των ΕΔ, παραδέχτηκε ότι με το νέο μισθολόγιο υπήρξαν κάποιες “μεμονωμένες περιπτώσεις που αδικήθηκαν” και ανακοίνωσε ότι με την μισθοδοσία του Απριλίου, “αυτές θα διορθωθούν”.

Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε και στην καταβολή του υπολοίπου 50% των χρημάτων που δικαιούνται οι στρατιωτικοί με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταβολής αυτού του ποσού μέσω επιδομάτων που θα δοθούν στους στρατιωτικούς.

Σ΄ ότι αφορά στο Έτος Μέριμνας Προσωπικού ο Καμμένος ανακοίνωσε την προσπάθεια αγοράς των δανείων στρατιωτικών από τις τράπεζες μέσω του ΑΟΟΑ, ώστε να διευκολυνθούν οι στρατιωτικοί που χρωστάνε και να μην κινδυνεύσει κάποιος από τα δάνεια που είχε πάρει σε άλλες εποχές και με άλλο μισθό!

Έχουμε ζητήσει μέσω των Γενικών Επιτελείων να κατατεθούν στοιχεία για τα στεγαστικά δάνεια που έχουν οι στρατιωτικοί και επεξεργαζόμαστε πρόταση για αγορά όλων των δανείων “κόκκινων και πράσινων” από τον ΑΟΟΑ.
Αυτό αφορά και τους απόστρατους”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016