“Φωτιά” στην περιοχή απειλεί να βάλει ο γνωστός εμπρηστής που λέγεται Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας VATAN μετά από τις δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ρωσίας περί παραβιάσεων ,δόθηκε εντολή στους Τούρκους πιλότους να καταρρίπτουν όποιο αεροσκάφος παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο.

Είναι τουλάχιστον ύποπτη η διαρροή που έγινε προς την τουρκική εφημερίδα. Και είναι επίσης δύσκολο να εξηγηθεί με τη λογική ότι ο Ερντογάν απειλεί ανοιχτά τη Ρωσία με κατάρριψη δεύτερου αεροσκάφους της.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα έχει λάβει πράσινο φως είτε από το NATO ,είτε από τις ΗΠΑ να διατηρήσει ψηλά τους τόνους στην αντιπαράθεση με τον Πούτιν.

Το δημοσίευμα της VATAN προκαλεί ερωτήματα και δεν προμηνύει ότι η σύγκρουση Μόσχας-Άγκυρας οδεύει προς αποκλιμάκωση όπως πολλοί ήθελαν να ελπίζουν.

vatan1

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016