Την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ το 1ο Ελληνο-Αμερικανικό Συνέδριο Διακλαδικού Συστήματος Πληροφόρησης, Επιτήρησης και Αναγνώρισης (JISR), με πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ και σε συνεργασία με το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Το συνέδριο προλόγισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας Δημήτριος.

Από Ελληνικής πλευράς παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), οι δύο σύνδεσμοι της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας ΕΕΛΕΑΑ και ΣΕΚΠΥ, ενώ πραγματοποίησαν παρουσιάσεις οι εταιρείες ΑΚΜΩΝ, ALTUS, ΕΑΒ, IDE, ISI και MILTECH.

Από Αμερικανικής πλευράς παρέστησαν εκπρόσωποι της Πρεσβείας και του ODC και μετείχαν με παρουσιάσεις οι εταιρείες Aurora Flight Sciences, Elesia SpA, General Atomics, Summit Aviation, United Industries Aerospace και ViaSat Inc.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016