Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Η “Σταύρωση” ο “Επιτάφιος” και η πιθανή “Ανάσταση”

Στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα οι εργαζόμενοι ανεβαίνουν το Γολγοθά πολλά χρόνια τώρα. “Σταυρός” τους η αβεβαιότητα. Έχουν μείνει 500 ελπίζοντας μάλλον σ΄ ένα θαύμα. Όχι επειδή η εταιρεία δεν έχει δυνατότητες.Πολλές και μεγάλες. Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν καμία από τις κυβερνήσεις της αντιπολίτευσης δεν απάντησε πειστικά στο ερώτημα: θέλουμε ή δεν θέλουμε να ΄χουμε αμυντική βιομηχανία.
Το Militaire.gr πήγε στις εγκαταστάσεις του Yμηττού κι έδωσε το λόγο στους εργαζόμενους. Τα όσα λένε έχουν ενδιαφέρον και αποκαλύπτουν ότι το βασικό πρόβλημα των ΕΑΣ, δεν είναι η έλλειψη χρημάτων,αλλά η έλλειψη σχεδιασμού και βούλησης του πολιτικού-κομματικού συστήματος να διατηρήσουν ζωντανή την αμυντική βιομηχανία. Όπως αποδείχτηκε δεν ήταν μια τυχαία επιλογή. Κάποιοι πλούτισαν με τον “αργό θάνατό” της.
Προκύπτει και κάτι άλλο απ΄ όσα λένε οι εργαζόμενοι. Ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα να κατέβουν από τον “Σταυρό” όχι για τον “Επιτάφιό” τους αλλά για την “Ανάσταση”.
Ο λόγος στους εργαζόμενους των ΕΑΣ.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016