Το “μαγαζί” σιγά,σιγά, βαράει διάλυση. Η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη μ΄ ένα διογκούμενο κύμα “ευρωσκεπτικισμού” ,που άλλοτε εκφράζεται με τρόπο εκκωφαντικό, όπως το 62% του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα κι άλλοτε με πιο ήπιο αλλά εξίσου σαφή τρόπο.

Τελευταίο παράδειγμα; Το 53% του όχι που ψήφισαν οι Δανοί στο χθεσινό τους δημοψήφισμα. Σε τι είπαν όχι; Απέρριψαν την “βαθύτερη εμπλοκή” τους σ΄ αυτό που ονομάζεται ΕΕ. Οι Δανοί δεν θέλουν να ακολουθήσουν τους κανόνες και τις δεσμεύσεις της ΕΕ σε θέματα Δικαιοσύνης  και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το δημοψήφισμα απέρριψε  22 νομοθετικές πράξεις που σχετίζονται με το διασυνοριακό έγκλημα, καθώς και κατά πόσον οι Δανοί ήθελαν να παραμείνουν εντός της κοινής αστυνομικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Europol.

Κι έπεται …συνέχεια…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016