Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΕΑΒ για τα αποτελέσματα της διυπουργικής σύσκεψης για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας,το  λογικό συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι το καθεστώς των “νοικιασμένων εργαζομένων” τελειώνει. Η ανακοίνωση για την πρόσληψη των 182 εργαζομένων είναι θετική εξέλιξη και όπως λένε οι πληροφορίες συτός ο αριθμός καλύπτει τις ανάγκες της εταιρείας με το παραπάνω για συγκεκριμένο έργο που βρίσκεται για εξέλιξη κι έχει σχέση με τα C-130. Γι΄ αυτό το έργο υποτίθεται ότι θα προκήρυσσε διαγωνισμό για να “νοικιάσει” 25 εργαζόμενους από εταιρεία. Συνεπώς ο διαγωνισμός δεν θα γίνει,αν βέβαια επικρατήσει η λογική. Νομίζουμε ότι θα επικρατήσει κι αυτό θα γίνει σαφές και σε σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο ΥΠΕΘΑ.

΄Ετσι κι αλλιώς η εταορεία που εμπλέκεται στην “ενοικίαση εργαζομένων” έχει και πολλές άλλες δραστηριότητες όπως λένε κορυφαία στελέχη της σε κάθε ευκαιρία,συνεπώς το “πάρεργο” της “ενοικίασης” εργαζομένων …δεν θα της λείψει…

Θα επαναλάβουμε ότι η ΕΑΒ έχει τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες. Για να αξιοποιήσει τις πρώτες και να αρπάξει τις δεύτερες δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχίσει να περπατά στα χνάρια του χθες. Το οποίο οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι ήταν  καταστροφικό.

Πολλοί κέρδισαν από την ΕΑΒ,χωρις εκείνη να έχει κανένα απολύτως κέρδος. Αυτό πρέπει να αλλάξει και δεν γίνεται παρά μόνο με λύσεις καινοτόμες και πρακτικές. “Σωτήρες” δεν υπάρχουν κι όσοι πλασαρίστηκαν στην Τανάγρα ως τετοιοι ,οδηγησαν την εταιρεία στα βράχια. Η σημερινή διοίκησή της αλλά και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα την αφήσει εκεί ή αν θα κάνει όλες εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται για να πλεύσει ξανά στ΄ ανοιχτά.

Η αναακοίνωση που εξέδωσε η ΕΑΒ για τη διυπουργική:

Τα καίρια προβλήματα που αφορούν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ ΑΕ) και η επίλυσή τους αποτέλεσαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη Διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιου για θέματα Διοικητής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης η Διοίκηση της ΕΑΒ και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αυτής, ελήφθησαν αποφάσεις για μακροχρόνια εκκρεμή μείζονος σημασίας ζητήματα της εταιρείας, μεταξύ των οποίων είναι οικονομικά θέματα και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με την επανενεργοποίηση υπάρχοντος διαγωνισμού και ανάληψη άλλων πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η άμεση πρόσληψη 76 επιτυχόντων του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ από το 2009, ενώ εγκρίθηκε το αίτημα πρόσληψης 106 εργαζομένων τεχνικών ειδικοτήτων εντός του έτους, με προοπτική έως το 2018 να ανέλθουν στους 300.

Το ζήτημα του προσωπικού κατά την περίοδο της κρίσης έχει αναχθεί ως το βασικότερο στοιχείο για την ανταπόκριση της ΕΑΒ στις υποχρεώσεις της απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στις συμβάσεις της με ξένους πελάτες, την εξασφάλιση μεταφοράς τεχνογνωσίας στους νέους τεχνικούς, αλλά και για τη βιωσιμότητά της δεδομένου ότι το προς εκτέλεση έργο της ανέρχεται σε ένα περίπου δισ. ευρώ για τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Militaire.gr