Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Η διαρροή απορρήτων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς Βουλευτή είναι μία ακόμη απόδειξη της παρακμής του πολιτικού μας συστήματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, εντοπίστηκε, από  ποια υπηρεσία και από ποιον κρατικό υπάλληλο έγινε η διαρροή απορρήτων εγγράφων προς μέλος της Βουλής. Στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ επισημαίνεται ότι: «Γνωρίζεται ότι από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), διαπιστώθηκε ότι τα δύο (2) διαρρεύσαντα έγγραφα που παραδόθηκαν από τον Βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.»

Η διαρροή Απορρήτων εγγράφων από εξουσιοδοτημένο χειριστή ανώτατο Αξιωματικό, είναι πράξη παράνομη, ανήθικη και βαθύτατα προσβλητική, για το κύρος του σώματος των Ελλήνων Αξιωματικών. Αλλά ομοίως , επονείδιστη είναι και η πράξη του Συνταγματολόγου Βουλευτή Α. Λοβέρδου που τα παρέλαβε. Η διαρροή ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ, όμως, δεν θα πρέπει να συγχέεται με την ουσία της υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Αν υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για ατασθαλίες ή συγκάλυψης οικονομικού σκανδάλου, τότε υπάρχει ο προβλεπόμενος νόμιμος τρόπος της άρσης του Απορρήτου και της αποκάλυψης του εγκλήματος σε βάρος του Δημοσίου, αν υπάρχει. Συμπέρασμα, ο κομματισμός των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (βλέπε το αποκρουστικό παράδειγμα του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Ν.Τόσκα) και η εξουσιομανία αδίσταχτων πολιτικάντηδων πολιτικών, είναι συμπτώματα της ανίατης παθογένειας του πολιτικού μας συστήματος. Η αποφορά από την παραταξιακή σήψη των κομμάτων εξουσίας είναι πλέον ανυπόφορη. Και επιπλέον, από τέτοιες ανήθικες και αήθεις συμπεριφορές από κρατικούς λειτουργούς, πλήττονται οι κορυφαίοι θεσμοί του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος όπως, του Κοινοβουλίου και των Ε.Δ.