“Ακροδεξιά επέλαση” στο διαδίκτυο με ψεύδη και κατασκευασμένες “ειδήσεις”! Θέλει προσοχή

“Ακροδεξιά επέλαση” στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες. Ψευδείς ειδήσεις που έχουν προφανή στόχο να προκαλέσουν τρόμο στους πολίτες και να ενεργοποιήσουν ρατσιστικές φοβικές συμπεριφορές κάνουν κάθε μέρα το γύρο του διαδικτύου. Πετυχαίνουν τον στόχο τους ,αφού όλοι μας είναι αδύνατον να φιλτράρουμε την “υπερπληροφόρηση” που κάθε μέρα “καταναλώνουμε”.

Τα παραδείγματα πολλά και ανησυχητικά.

Να ξεκινήσουμε εδώ από τα δικά μας στο Militaire.gr . Δημοσιεύσαμε φωτογραφία προκήρυξης που όπως μας ενημέρωσε -καλοπροαίρετα κι όχι με δόλο- συνάδελφος που μας τη προώθησε ,είχε εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη. Ήταν προκήρυξη με απειλητικό περιεχόμενο κατά της Ελλάδας από ισλαμιστές. Γράψαμε ότι πρόκειται προφανώς για προσβοκάτσια ακροδεξιών. Τα πράγματα είναι χειρότερα. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια προκήρυξη! Η φωτογραφία είναι κατασκευασμένη και ο γύρος στο διαδίκτυο την κατέστησε….γεγονός!

Κατασκευασμένο και το βίντεο με την …παρουσιάστρια της ΕΡΤ με μαντήλα να λέει ειδήσεις στα αραβικά! Παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι ακόμη και σήμερα πάρα πολλοί συμπολίτες μας είναι σίγουροι ότι πρόκειται για γεγονός!

Ψευδείς πληροφορίες για …αναβολή της παρέλασης για την 25 Μαρτίου ανακυκλώνονταν μέρες πριν η παρέλαση γίνει. Κι όταν έγινε το ψεύδος συνεχίστηκε με την “δικαιολογία” ότι η κυβέρνηση δεν τόλμησε!

Ανάλογα περιστατικά έχουμε να επισημάνουμε και στην “στρατιωτική κοινότητα”, όπου ανώνυμοι διαχειριστές ιστοσελίδων γράφουν ότι θέλουν,στοχοποιούν ανθρώπους και παίζουν με τις ζωές τους.Γι΄αυτό το θέμα όμως θα επανέλθουμε…

Ουδείς ασχολείται μ΄ όλο αυτό το νοσηρό διαδικτυακό κλίμα. Κι αυτό φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις. Σε μια κοινωνία που ο θυμός και το αίσθημα αδικίας δικαιολογημένα κυριαρχεί αρκεί ένα ψεύδος,μια συκοφαντία μια κατασκευασμένη είδηση,για να ανάψει φωτιές που δύσκολα θα σβήσουν.

Την ώρα που επαγγελματίες δημοσιογράφοι βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο των εξουσιών και σύρονται για αποκαλύψεις πραγματικών γεγονότων ως κατηγορούμενοι στα δικαστήρια -μην λέμε μόνο για την Τουρκία- προκαλεί μεγάλη εντύπωση η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται η επίμονη “ακροδεξία επέλαση” μέσω του δαδικτύου. Μήπως κάποιους στην εξουσία τους εξυπηρετεί;

Militaire.gr