Σημαντικά τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης που έκανε η πολιτική πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση Με την Επόμενη Ελλάδα για το τι θέλουν οι πολίτες να αλλάξει στη χώρα. Όχι δεν πρόκειται για δημοσκόπηση για το ποιο είναι το πρώτο κόμμα και ποιος πολιτικός αρχηγός είναι ο δημοφιλέστερος.

Η έρευνα έχει τελείως διαφορετικά ερωτήματα και από τις απαντήσεις προκύπτει:

• Το 46,5% είναι υπέρ της Προεδρικής Δημοκρατίας.

• Το 65% πιστεύει ότι πρέπει να καθιερωθεί ένα ανώτατο όριο θητειών για τους βουλευτές, όπως για παράδειγμα μέχρι τρεις το πολύ.

• Το 61% πιστεύει ότι το σύνταγμα θα πρέπει προβλέπει την καθιέρωση ενός ανώτατου ορίου ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ το οποίο οι κυβερνήσεις θα μπορούν να ξεπερνούν μόνο μετά από διακομματική συμφωνία ενισχυμένης πλειοψηφίας των 2/3 της βουλής.

Διαβάστε όλη τη δημοσκόπηση ΕΔΩ

Αυτό είναι το πρώτο μέρος των αποτελεσμάτων έρευνας της κοινής γνώμης που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη, στις αρχές Οκτωβρίου αποκλειστικά για την πολιτική  πρωτοβουλία “Με την Επόμενη Ελλάδα”, με στόχο την διερεύνηση των απόψεων των πολιτών.

Για την παραγωγική Ελλάδα, για τις εταιρείες που παράγουν μέσα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, για την αποφορολόγηση της παραγωγής, για την Προεδρική Δημοκρατία, το δημόσιο χρέος, τις θητείες των βουλευτών κλπ. 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016