“Δεν θέλουμε δανεικά αλλά ιδανικά”! Ο Στρατηγός Ζιαζιάς σε ομιλία βόμβα μιλά για “κατακτητές”

Όσα δεν τολμούν να πουν οι πολιτικοί τα λέει ένας Στρατηγός. Κανονικός Στρατηγός που σεβάστηκε τα γαλόνια και τη στολή του. Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς δεν ξεπούλησε την στρατιωτική τιμή και γι΄ αυτό εισπράττει τον σεβασμό του στρατεύματος. Σε αντίθεση με άλλους που ξεπούλησαν τα πάντα ,λειτουργησαν ακομη και “παρακρατικά”, ξέχασαν συνδέλφους και φίλους για “λίγο καρέκλα” ακόμη. Την πήραν μαζί με την χλεύη των στρατιωτικών που πίσω από τη πλάτη τους γελούν ειρωνικά για τις επιλογές τους.

Ο Στρατηγός Ζιαζιάς δεν μιλά συχνά . Γι΄ αυτό και οι παρεμβάσεις του έχουν σημασία . Σε μία ομιλία του σε εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ ο  Ζιαζιάς τα είπε όλα:

“Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς δανεικα. Δεν μπορεί να ζεί χωρίς ιδανικά. Ας ξανά δώσουμε στα παιδία μας την πίστη στον Θεό , την φιλοπατρία , την τεκμηριομένη πεποίθηση για την διαχρονική πορεία του ελληνισμου και θα δούμε την νέα γενία να δημιουργει και να αναδημιουργεί μια καινούργια Ελλάδα.Μια Ελλαδα δημοκρατική ,μαχητική , ταγμένη να πρωτοπορεί πολιτιστικά και οικονομικά. Είμαι αισιόδοξος γιατι ειμαι Έλληνας”.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Στραττηγός Ζιαζιάς ήταν χείμαρρος για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα. Μίλησε με γλώσσα σκληρή για τους κατακτητές του σήμερα . Αυτούσιος ο επίλογος της ομιλίας του που προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο:

Αν θελουμε και σήμερα να αγωνιστούμε για να ξεφύγουμε απο την απαισιοδοξία και να βρούμε ερείσματα για μια ανορθωση του Έθνους, μετά απο την κρίση,ας μελετήσουμε προσεκτίκα τα διδάγματα της περιόδου 1893-1912 . Σήμερα η εθνική αναγέννηση δεν θα έχει πολεμική μορφή όπως τότε. Θα έχει ειρηνικό περιεχόμενο, πολιτιστικό , ηθικό και κοινωνικό. Αλλα θα βασίζεται και παλι σε αξίες και ιδανικα. Η Ελλάδα μπόρει να ζήσει χωρίς δανεικα. Δεν μπορεί να ζεί χωρίς ιδανικά. Ας ξανά δώσουμε στα παιδία μας την πίστη στον Θεό , την φιλοπατρία , την τεκμηριομένη πεποίθηση για την διαχρονική πορεία του ελληνισμου και θα δούμε την νέα γενία να δημιουργει και να αναδημιουργεί μια καινούργια Ελλάδα.Μια Ελλαδα δημοκρατική ,μαχητική , ταγμένη να πρωτοπορεί πολιτιστικά και οικονομικά. Είμαι αισιόδοξος γιατι ειμαι Έλληνας.

Κυρίες και Κύριοι,
Είναι ανάγκη να υπογραμισθεί πως η αξία των ιστορικών γεγονότων συνιστάται στη συναγωγή διδαγμάτων για το παρόν και το μέλλον διαφορετικά οδηγουμαστε στην ταρίχευση της ιστορίας και στον περιορισμό σε τυπικούς εορτασμούς. Και είναι αναντίλεκτο ότι σήμερα περισσότερο απο ποτέ τα διδάγματα των βαλκανικών πολέμων είναι ολοφάνερα και αποτελούν αφορμες εθνικης αυτογνωσίας και συλλογικών πράξεων.Αυτες τις μοναδικές αξίες έχουμε χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε στους νεότερους , ώσπου να επανέλθει η αξιοπρεπεια και η δικαιωσύνη στην πατρίδα μας .
Γιατι ‘’Αυτά τα δέντρα δεν βολευονται με λιγότερο ουρανό, Αυτες οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω απο ξένα βήματα, Αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο, Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκαιο.
Κατακτητές επίδοξοι υπάρχουν και σημερα ,με νέα ονόματα, πιο κομψά,δήθεν αθώα,μα πιο επικίνδυνοι ,που σημερα η χώρα μας υπομένει και υποφέρει. Αγνοούν ωστόσο οι Ευρωπαίοι Ηγεμονες και οι νεόκοποι ντόπιοι δήθεν επαναστάτες,την αγωνιστική ελληνική κουλτούρα και ψυχοσύνθεση.Στον απάνθρωπο ευρωπαϊκό ορθολογισμό,οι Έλληνες αντιπαρατάσσουμε ,την ψυχή τους, που δεν μετριέται σε ευρώ και ομόλογα,αλλα με της ψυχής το στρέμμα,στους ωμους εκβιασμούς και τα απειλητικά ψευτοδιλήμματα,την ηρωική αντίσταση και τις αξεπέραστες διλημματικές εκφράσεις,”Η Ταν Η επι Τας” και “Ελευθερία η Θάνατος “,που οδηγούν σε προσωπικά και συλλογικά ολοκαυτώματα .Αυτα τα ολοκαυτώματα αξιολογούν την ελευθερία ως απόλυτο και μη διαπραγματεύσιμο ουτε ανταλλάξιμο περιεχόμενο ζωης.
Διδασκόμενοι απο τα λάθη του παρελθόντος,ας αντλήσουμε σοφία και αρετή για το μέλλον.Το μέγα δίδαγμα της μεγάλης εξόρμησης του 12 -13 ειναι η ανάγκη πειθαρχίας, Ομόνοιας, ομοψυχίας όλων των Ελλήνων και υποταγής του ατόμου στην έννοια του συμφέροντος του Έθνους.

Ευγνώμονες στους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστες του Εθνους και σε πνευματική πανδαισία, κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ, για απότιση με υπερηφάνεια , του οφειλόμενου φόρου τιμής και ας βροντοφωνάξουμε σε όσους στρέφουν βέβηλο βλέμμα στην ιερή αυτή γη ότι εδώ είναι Ελλάδα, είναι η γη του Αλεξάνδρου , γη Ελληνική , το λέει η ιστορία , το δείχνουν οι τάφοι των πατέρων μας ,το επιβάλουν τα ατσάλινα των Ελλήνων στήθη. Το τραγουδούν και τα πουλιά ,το λένε και τα άψυχα ακόμη , και οι πέτρες και τα βουνά και τα κλαριά.Γιατί η Μακεδονία , δεν είναι μόνο Ελληνική.Η Μακεδονία ειναι η ίδια η Ελλάδα. Η Ελλάδα του μύθου και της ιστορίας . Η Ελλάδα των ηρωών και των Θεών .Όλοι μας ας αφήσουμε τον λογισμό μας και ας θυμηθούμε τα μεστά και διδακτικα λόγια του εθνικου μας ποιήτη Κωστη Παλαμά ‘’Χρωστάμε σε εκείνους που μας γέννησαν κριτες θα μας δικάσουν οι αγέννητοι ,οι νεκροι.”

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016