Δέκα αλλαγές στον νόμο για τις προμήθειες εξοπλισμών

Ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Πτέραρχος Κοσμάς Βούρης,μιλώντας στη κοπή της πίτας του ΣΕΚΠΥ, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμες 10 αλλαγές στον νόμο περί προμηθειών ώστε να γίνει αποτελεσματικός.

Ο Πτέραρχος Βούρης είπε ότι μπορεί σε γενικές γραμμές ο νόμος να είναι καλός,αλλά στην εφαρμογή του προκαλεί τόσα και τέτοια προβλήματα που τον καθιστούν αναποτελεσματικό.

Όπως είπε οι προτάσεις για να διορθωθούν τα 10 προβληματικά σημεία του νόμου είναι έτοιμες.

Παραδέχτηκε ότι πολλά από τα προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας μακρόχρονος σχεδιασμός και προγραμματισμός για τις εξοπλιστικές ανάγκες των ΕΔ.Ένας σχεδιασμός 15ετίας τουλάχιστον.

Είπε και κάτι άλλο ο κ.Βούρης. Ότι οι αξιωματικοί και τα στελέχη που επιλέγονται για τη ΓΔΑΕΕ θα πρέπει να παραμένουν σ΄ αυτή την υπηρεσία πολλά χρόνια. “Τα τρία χρόνια είναι πολύ λίγα.Μόλις αρχίσουν να μαθαίνουν αποχωρούν”. Απαντώντας σ΄ όσους ισχυρίζονται ότι η παραμονή στελεχών για πολλά χρόνια στην ΓΔΑΕΕ τα κάνει ευάλωτα στη διαφθορά ο Πτέραρχος είπε πως “κλέφτη δεν σε κάνει μια υπηρεσία. Κλέφτης είτε είσαι,είτε δεν είσαι”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016