Ο ΟΗΕ  κατηγορεί τη Μιανμάρ για εθνοκάθαρση εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια,οι οποίοι μαζικά καταφεύγουν  ΟΗΕ στο Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχουν γίνει ομαδικοί βιασμοί, βασανιστήρια, φόνοι και σφαγές από τους βιρμανούς στρατιώτες στη δυτική Μιανμάρ .

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις βιαιότητες που έχουν προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων μετά την έναρξη της επιχείρησης του βιρμανικού στρατού έπειτα από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου εναντίον αστυνομικών τμημάτων.

Η ΕΕ όμως φαίνεται ότι δεν έχει εικόνα για το τι συμβαίνει στη χώρα. Πριν από 10 ημέρες ο Αρχηγός των ΕΔ της χώρας που κατηγορείται για εθνοκάθαρση ήταν καλεσμένος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Ο πρόεδρος της Μ.Κωσταράκος είχε επισκεφθεί τη Μιανμάρ το περασμένο Ιούνιο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016