Όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει για το προσφυγικό ο βουλευτής Α’ Αθήνας και συντονιστής μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο και στην συνάδελφο Κατερίνα Κατσαβού δεν αποφεύγει τον πειρασμό του αντιπολιτευόμενου βουλευτή και υποστηρίζει ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν συνεχίσει την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ,η κατάσταση θα ήταν καλύτερη.

Ο κ.Κικίλιας μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει επιτέλους να αποδεχτεί το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για τη διόγκωση του προβλήματος, με απρόβλεπτες και μη εύκολα διαχειρίσιμες πλέον συνέπειες. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία λύσης του προβλήματος, αντί να είμαστε στο επίκεντρο ενός προβλήματος που δοκιμάζει τα αξιακά θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιδεινώνει το κλίμα αλλά και την πραγματικότητα που βιώνουμε.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Οι περιοριστικές πολιτικές και η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας που άσκησε η δική μας κυβέρνηση καταρρίφθηκε από την καταστρεπτική πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε ο κ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα.

Σήμερα, η κυβέρνηση έχει ευθύνη να διαφυλάξει την έννομη τάξη, την ασφάλεια των πολιτών και τη σταθερότητα της χώρας”

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η υπερσυμφόρηση μεταναστών στα ελληνικά σύνορα απαντά:

“Πληρώνουμε ακριβά την άφρονα πολιτική της κυβέρνησης, που έστειλε μήνυμα σε όλους τους μετανάστες να έρθουν άφοβα και χωρίς κόπο στην Ελλάδα. Φυσικά και η κατάσταση στη Συρία έχει επιδεινωθεί, φυσικά και το πρόβλημα δεν ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο, ο ερασιτεχνισμός και οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης, φόρτωσαν στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, ένα πρόσθετο, μεγάλο πρόβλημα, που δυσκολεύει την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει επιδείξει με ωριμότητα εθνική στάση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ζητώντας ταυτόχρονα από Ε.Ε. και Τουρκία να εφαρμόσουν πολιτικές στην κατεύθυνση της λύσης και όχι της αποφυγής αντιμετώπισης και, κατά συνέπεια, της διαιώνισης του προβλήματος όπως έκαναν μέχρι πρόσφατα”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016