Για τουρκικά ύποπτα παιχνίδια στο Καστελόριζο  έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο .

   Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, από τις 16 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκαν από τα τουρκικά παράλια στο Καστελόριζο περίπου 600 πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό νησί δεν είναι χώρος υποδοχής προσφύγων, ενώ -όπως υπογράμμισε- η γεωγραφική του θέση βρίσκεται εκτός προσφυγικών ροών.

   Ταυτόχρονα και όλως συμπτωματικά, όπως υπενθύμισε ο κ. Παπαδημούλης, με βάση την απόφαση της πολιτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, η περιοχή της Δωδεκανήσου έχει εξαιρεθεί από το σχεδιασμό της Συμμαχίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

   “Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία παίζει σκάκι και ανατολίτικο παζάρι στη γεωπολιτική σκακιέρα χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες, τις ανθρώπινες ζωές με τη συμβολή των λαθροδιακινητών, προκειμένου να αποσπάσει πράγματα στο κουρδικό” επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”, με τον Κώστα Μπλιάτκα, ενώ επέκρινε και την ΕΕ, λέγοντας ότι προκειμένου να συνεργαστεί με τον κ. Ερντογάν “κάνει τα στραβά μάτια” και υιοθετεί στις επίσημες διακηρύξεις της έναν τόνο συμφιλιωτικό και ανεκτικό απέναντι στην Άγκυρα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016