Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, θα πάρει μέρος στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σύνθεση Άμυνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το διήμερο Δευτέρα  14 – Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016.

Η σύνοδος Θα εξετάσει, στο πλαίσιο της υλοποίησης τους Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ, το σχέδιο εφαρμογής της στην Ασφάλεια και την Άμυνα.

Κι επειδή όπως γράφει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ θα συναντηθεί με το το προσωπικό του ΥΠΕΘΑ που υπηρετεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καλό θα είναι να συζητήσει σοβαρά όμως  κι όχι πρόχειρα, αν όλο αυτό το προσωπικό είναι απαραίτητο να υπηρετεί εκεί. Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά όχι τόσο για το ΝΑΤΟ, αλλά για την ΕΕ κι είναι καιρός να υπάρξει ένας σοβαρότατος προβληματισμός.

Ελπίζουμε ότι θα το κάνει ο κ. Βίτσας, γιατί όπως γνωρίζει πολύ καλά, λεφτά για “πέταμα” δεν υπάρχουν.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016