Η βόμβα του προσφυγικού έχει πυροδοτηθεί και  απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη . Χθες στο ΥΠΕΘΑ βρέθηκε ο διοικητής του 6ου Στόλου,σήμερα ο αμερικανός πρέσβης. Ο κ.Ντέϊβιντ Πίρς συναντήθηκε με τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα.

Ο κ.Βίτσας έχει την ευθύνη των αμυντικών βιομηχανιών και έχει αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η ενίσχυση των ΕΔ μέσω εκσυγχρονισμών ,αναβαθμίσεων αλλά και παραχώρησης μεταχειρισμένου αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ ,είναι σενάρια που απασχολούν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Οι αποφάσεις και οι επιλογές δεν είναι εύκολες αφού ως γνωστόν χρήματα δεν υπάρχουν. Από την άλλη όμως οι ελλείψεις και οι ανάγκες των ΕΔ σε συγκεκριμένους τομείς είναι κάτι παραπάνω από επείγουσες.

Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με το προσφυγικό και τα όσα χειρότερα προβλέπονται και έρχονται. Οι ελληνικές ΕΔ θα κληθούν να αποδεικνύουν διαρκώς ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος τους στην περιοχή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016