Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΣΤΡΑΤΟΣ
15/12/2017 | 06:24 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Γιατί αποσύραμε τα Kiowa”! Ο επικεφαλής της αεροπορίας στρατού των ΗΠΑ μιλά για “γέρικα άλογα”!

Για όσους έχουν λογικά αμφιβολίες για την αρνητική στάση όλων πλην της ηγεσίας του ΓΕΣ για την προμήθεια των ελικοπτέρων Kiowa από τις ΗΠΑ είναι πάρα πολύ χρήσιμα τα όσα είπε ο επικεφαλής της Αεροπορίας Στρατού  στρατηγός Κέβιν Μάνγκουμ,στην πρόσφατη έκθεση AUSA στην Ουάσινγκτον.

Ο Μάνκουμ ανακοίνωσε εκεί την οριστική απόφαση της απόσυρσης όλων των Kiowa και την ανάθεση των αποστολών τους στα AH-64E Apache.

Ο Μάγκνουμ  είπε ότι η ιδέα του  εκσυγχρονισμού των  OH-58 Kiowa μοιάζει με την τοποθέτηση “νέων πετάλων σε ένα γέρικο  άλογο και τελικά απορρίφθηκε” . Υπολόγισε το συνολικό κόστος αναβάθμισης σε 10 δις δολάρια, επιμερίζοντας τα ποσά που θα χρειάζονταν για κάθε σύστημα των ελικοπτέρων!

Ο Αμερικανός στρατηγός είπε επίσης τα αυτονόητα,τα οποία το ΓΕΣ φαίνεται ότι δεν έχει ακούσει ή τέλος πάντως αδυνατεί να καταλάβει. Ο Μάνγκουμ ανακοίνωσε πως όλη η αεροπορία στρατού θα αναδιοργανωθεί δίνοντας ιδιαίτερη σημασία πλέον στα μη επανδρωμένα ιπτάμενα μέσα .

 

Ο Μάνγκουμ μίλησε για μικρότερη αλλά καλύτερη αεροπορία στρατού στις ΗΠΑ. Και πολύ,πολύ φθηνότερη. Στο ΓΕΣ όπου ανεξηγήτως επιμένουν σε μια αμφιλεγόμενη προμήθεια μήπως πρέπει να ενημερωθούν;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης