Δύο Σχολές Υπαξιωματικών,δύο Γενικά Επιτελεία και δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Από τη μία το ΓΕΣ που έχει δείξει και αποδείξει ότι δίνει μεγάλη σημασία στη ΣΜΥ. Αξιωματικοί όπως ο Τσέλιος και ο Μανωλάς που έφθασαν μέχρι Α/ΓΕΣ αλλά και πολλοί άλλοι που ανέβηκαν πολύ ψηλά στην ιεραρχία , είχαν περάσει από τη θέση του διοικητή της ΣΜΥ.

Αντιθέτως το ΓΕΝ ,ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει τη θέση του διοικητή της ΣΜΥΝ σε …ηλεκτρική καρέκλα. Οι αξιωματικοί που τοποθετούνται εκεί ,στις επόμενες κρίσεις είτε αποστρετεύονται ,είτε μένουν στάσιμοι!

Οι υπαξιωματικοί είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι των ΕΔ. Καλό είναι να το καταλάβουν και στο ΠΝ και να αφήσουν τους “ελιτισμούς” στην άκρη.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016