Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσώπων των Εφοπλιστικών Ενώσεων και των Ναυτεργατικών Σωματείων και λοιπών προσκεκλημένων, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, βράβευσε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε αναγνώριση του ανθρωπιστικού έργου στην «Έρευνα και Διάσωση» (SAR) που προσφέρει με τα έμπειρα και ικανά στελέχη του, σώζοντας ανθρώπινες ψυχές. Μάλιστα όπως αναφερεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού αυτέ οι δράσεις γίνονται   αψηφώντας δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, όπως πρόσφατα την 22/12/2017 με τη διάσωση του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου «LITTLE SEYMA» σημαίας Παναμά που προσάραξε στην θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου.

Η τελετή βράβευσης, που έγινε στο πλωτό Μουσείο «HELLAS LIBERTY», πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Γεώργιο Δ. Πατέρα, για την τιμητική αυτή διάκριση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016