“Κυνηγώντας ψηφαλάκια στο στράτευμα”! Όχι από πολιτευτές και βουλευτές. Αυτό το ΄χουμε συνηθίσει. Τώρα θα δούμε και στρατιωτικούς να κυνηγούν…ψήφους για να εκλεγούν ως “συνδικαλιστές”; Κι όμως φαίνεται ότι αυτό προτείνουν κάποιοι στον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα που έχει αναλάβει την “αναμόρφωση” του άρθρου 27 περί δημόσιας έκφρασης των στρατιωτικών. Αυτό που κάποιοι επιμένουν να αναφέρουν ως συνδικαλισμό στις ΕΔ.

Η πρόταση προβλέπει ότι η πολιτική ηγεσία δεν θα πάρει ως οφείλει θέση σ΄ αυτό το λεπτό θέμα για τις ΕΔ , θα αφήσει ελεύθερα “όλα τ΄ άνθη ν΄ ανθίσουν” -ακόμη και της Χρυσής Αυγής-  κι όποιος μαζέψει τις πιο πολλές “ψήφους” θα επικρατήσει!!! Πάλι καλά που δεν έχουν προτείνει και το μοντέλο των φοιτητικών εκλογών με γενικές συνελεύσεις και κάλπες .

Πιθανόν κάποιοι να μην έχουν κατανοήσει τι είναι το στράτευμα, γιατί παρά το γεγονός ότι πληρώνονται απ΄αυτό δεν είχαν ποτέ σχέση μαζί του. Δεν πρόκειται ούτε για ΑΕΙ, ούτε για ΤΕΙ, ούτε για δημόσια υπηρεσία στην οποία κολλάνε χαρτί στην πόρτα “κλειστόν λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων”.

Αν ο κ.Βίτσας που θεωρείται από τους σοβαρούς της κυβέρνησης υιοθετεί τέτοιες εισηγήσεις συνεργατών του, θα το διαπιστώσουμε τη Δευτέρα. Η δημοκρατικότητα του κ.Βίτσα μάλλον τον παρασύρει σε λάθος εκτιμήσεις για το θέμα.

Το βέβαιο είναι ένα: όποιος δεχτεί να συμμετάσχει στις… “εκλογές” συμμετέχει στην πυροδότηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού που δεν θ΄ αφήσει όρθιο τίποτα στις ΕΔ. Ελπίζουμε ότι η ΠΟΕΣ δεν θα πέσει στην παγίδα. Είναι προτιμότερο 1000 φορές να αποχωρήσει από οποιαδήποτε διεργασία και να παραμείνει ένα απλό αλλά καθαρό και αξιοπρεπές “σωματείο” που θα λειτουργεί όπως τόσα χρόνια, χωρίς να προκαλεί τον παραμικρό κραδασμό στο στράτευμα.

Αυτά προς το παρόν και θ΄ ακολουθήσουν κι άλλα πολλά και σπουδαία.

ΥΓ. Δεν προτάθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ στον πρόεδρο της ΠΟΕΣ όπως διαδίδουν κάποιοι. Η πρόταση που “βαφτίστηκε” διάλογος είναι αυτή που περιγράψαμε: Καμία απολύτως ρύθμιση κι όποιος …μαζέψει τους πιο πολλούς…θα επικρατεί. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τις ΕΔ, δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να εξηγηθεί.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016