Η Ευρώπη “χαϊδεύει” ,οι ΗΠΑ “χαστουκίζουν”. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ, γνωστός και με το παρατσούκλι “Δρ.Τρόμος”, θέτει θέμα εμπιστοσύνης για την Τουρκία ! Ούτε λίγο ,ούτε πολύ ο Κάρτερ επιβεβαιώνει όσα είπε ο Πούτιν για συνεργασία της Τουρκίας με το ISIS!

Μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή στην Ουάσινγκτον ο Κάρτερ είπε πως “οι ΗΠΑ θέλουν μεγαλύτερη και ουσιαστική εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους”.

Επεσήμανε ότι  η Τουρκία δεν ελέγχει τα σύνορά της αφότου εμφανίστηκε το Ισλαμικό Κράτος και πρόσθεσε πως  οι ΗΠΑ “θέλουν η Τουρκία να καταδιώκει πρόσωπα που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος , πρόσωπα που «εισέρχονται στην Τουρκία”! Είπε ακόμη πως η Αμερική επιθυμεί η Τουρκία να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες, «τόσο στον αέρα, όσο και στο έδαφος» .

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας είπε ακόμη:
“ Οι περισσότερες αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας δεν έχουν στόχο το ΙΚ. Έχουν στόχο το PKK».
Είπε επίσης ότι ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα αναλάβει περαιτέρω δράση στη Συρία για να μπορέσουν οι ντόπιες δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές και η εμπλοκή του μπορεί να υπερβεί κατά πολύ τον αριθμό των περίπου 50 ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Νωρίτερα ο Κάρτερ διεμήνυσε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι «έτοιμος» να αναπτύξει κι άλλες ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων στο Ιράκ, οι οποίες θα βοηθούν τις ιρακινές δυνάμεις να διεξάγουν επιδρομές, να απελευθερώνουν όμηρους, να συλλαμβάνουν ηγετικά στελέχη και να διεξάγουν επιχειρήσεις και στη γειτονική Συρία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016