Ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στην Καταλονία αυξήθηκε σήμερα σε 14, μετά τον θάνατο μιας γυναίκας που είχε τραυματιστεί στην πόλη Καμπρίλς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε πέντε υπόπτους που ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στην Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης, μερικές ώρες αφού ένας φερόμενος ως ισλαμιστής μαχητής έριξε το βαν το οποίο οδηγούσε πάνω στο πλήθος στη διάσημη λεωφόρο Las Ramblas στη Βαρκελώνη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναζητεί τον αδελφό ενός από τους υπόπτους που συνελήφθησαν μετά τις φονικές επιθέσεις στην Καταλονία, χωρίς να γνωρίζει αν πρόκειται για τον οδηγό του μικρού φορτηγού που θέρισε περαστικούς στη Βαρκελώνη, ο οποίος διαφεύγει. «Ψάχνουμε τον Μούσα Ουκαμπίρ, όμως προς το παρόν δεν ξέρουμε αν είναι ο οδηγός του μικρού φορτηγού. Είναι ο στόχος των ερευνών μας», ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Χθες Πέμπτη, ένας Μαροκινός, ο Ντρις Ουκαμπίρ, ο αδελφός του Μούσα, συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χλμ. βόρεια της Βαρκελόνης, μερικές ώρες αφού ένα μικρό λευκό φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στην κεντρική αλέα των Ράμπλας, στην τουριστική καρδιά της Βαρκελόνης, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας έως και 130, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Καταλονίας. Ο οδηγός διέφυγε πεζή και εξακολουθεί σήμερα να καταζητείται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόν. Ένας άλλος άνδρας συνελήφθη επίσης στο Ριπόλ, ανακοίνωσε η Mossos d’ Esquadra, η καταλανική αστυνομία, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις. Ένας τρίτος άνδρας, Ισπανός και γεννημένος στη Μελίγια (ισπανικός θύλακος στο Μαρόκο), η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χλμ. νότια της Βαρκελώνης, όπου μια έκρηξη το βράδυ της Τετάρτης είχε στοιχίσει τη ζωή σ’ έναν άνθρωπο μέσα σ’ ένα σπίτι οι ένοικοι του οποίου ετοίμαζαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016