Βίντεο με τη δοκιμή της βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα! Είναι γνήσιο;

Μ΄ένα βίντεο η γνησιότητα του οποίου δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί η Βόρεια Κορέα “διαφημίζει” την δοκιμή βόμβας υδρογόνου που υποστηρίζει ότι έκανε. “Πρωταγωνιστής” βίντεο και ο ηγέτης της Κιμ Γιόνγκ Ουν,ο οποίος παρακολουθεί τη δοκιμή από πολεμικό πλοίο.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας μεταδίδουν ότι το νέο βίντεο είναι προϊόν μοντάζ και συνδυάζει πλάνα από την τρίτη κατά σειρά δοκιμή από υποβρύχιο που πραγματοποίσε η Βόρεια Κορέα τον Δεκέμβριο του 2015 στην θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ σε ό,τι αφορά τις εικόνες του πυραύλου ανάμεσα στα σύννεφα πρόκειται για μία δοκιμή πυραύλου Scud που έγινε το 2014.

Η τύχη που είχε ο Σαντάμ Χουσέιν στο Ιράκ και ο Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη αποτελεί απόδειξη του τι συμβαίνει όταν οι χώρες απαρνούνται τις πυρηνικές τους φιλοδοξίες, ανακοίνωσε χθες η Βόρεια Κορέα, θέλοντας να δικαιολογήσει το πυρηνικό πρόγραμμα που αναπτύσσει για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η Πιονγκιάνγκ εκτιμά ότι η πρόσφατη πυρηνική δοκιμή είναι «ένα σημαντικό γεγονός» που προσφέρει στην Βόρεια Κορέα μια επαρκή ικανότητα αποτροπής προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορά της από όλες τις εχθρικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών των ΗΠΑ, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Η Ιστορία το έχει αποδείξει ότι μια ισχυρή πυρηνική δύναμη αποτροπής είναι το πιο δυνατό ξίφος για να αποτραπούν οι επιθέσεις των ξένων» υπογραμμίζεται.
Η κατάσταση που επικρατεί στη διεθνή κοινότητα σήμερα μοιάζει με τον «νόμο της ζούγκλας» βάσει του οποίου μόνο οι ισχυρότεροι επιβιώνουν, συνεχίζει η ανακοίνωση που μετέδωσε το βορειοκορετικό πρκατορείο ειδήσεων.
«Το καθεστώς του Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ και εκείνο του Μουάμαρ Καντάφι δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τη μοίρα της καταστροφής αφού τους στέρησαν τις βάσεις όπου ανέπτυσσαν το πυρηνικό τους πρόγραμμα και αφού εγκατέλειψαν τα πυρηνικά τους προγράμματα με την συμφωνία τους» τονίζεται στο κείμενο.

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ εγκαταλείφθηκε από τον Σαντάμ Χουσεϊν τη δεκαετία του 1990 μετά τον πόλεμο στον Κόλπο. Ο Καντάφι ανακοίνωσε το 2003 τη διάλυση των μυστικών εξοπλιστικών του προγραμμάτων.
Και οι δύο έκαναν το σφάλμα να απαρνηθούν τα πυρηνικά τους προγράμματα υποκύπτοντας στις πιέσεις των ΗΠΑ, που ενορχύστρωναν τις αλλαγές στο καθεστώς, σημειώνεται.
Το να ζητείται από την Πιονγκιάνγκ να απαρνείται τα πυρηνικά της όπλα, όπως ακριβώς κάνουν ο ΟΗΕ και οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης είναι το ίδιο μάταιο με το «εύχεται κανείς να δει τον ουρανό να πέφτει» προστίθεται στην ανακοίνωση των βορειοκορεατικών αρχών, που τονίζεται επιπλέον ότι η χώρα είναι υπερήφανη για «την βόμβα υδρογόνου, ένα εργαλείο (απονομής) Δικαιοσύνης».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016