Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Δευτέρα  6 Φεβρουαρίου 2017, παρέστη στην τελετή παραλαβής και ονοματοδοσίας του βοηθητικού πλοίου βάσης του Πολεμικού Ναυτικού «ΒΒ ΑΜΜΩΝΙΑΣ», στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ (ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ GROUP) στο Πέραμα. Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος  Τσούνης ΠΝ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε:

«H σημερινή ημέρα μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση διότι παραλαμβάνεται από το Πολεμικό Ναυτικό ένα βοηθητικό πλοίο, οι δυνατότητες του οποίου τίθενται άμεσα στη διάθεση όλου του προσωπικού του, με ιδιαίτερη στόχευση στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των Ναυτικών υπηρεσιών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

Σήμερα δεν προσήλθαμε όλοι εδώ για να ευλογήσουμε τα γένια μας, όπως λέει καλύτερα και ο θυμόσοφος λαός μας, αλλά για να αναδείξουμε ίσως με τον καλύτερο τρόπο, πώς μπορούν οι  συνεργασίες ανθρώπων  με σχέδιο, οργάνωση και μεθοδικότητα, να καταλήξουν σε αποτελέσματα. Αποτελέσματα που διαχρονικά φέρνει το Πολεμικό Ναυτικό. 

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω για μία ακόμα φορά ότι ο παράγων άνθρωπος αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στις προσπάθειες του Υπουργείου για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας  στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Πολεμικό Ναυτικό κινούμενο με βήματα μεθοδικά και σχεδιασμένα, κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες απορρόφησης κονδυλίων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα σήμερα  να παραλαμβάνει , εντός χρονοδιαγράμματος, το πρώτο από μία σειρά  τεσσάρων πλοίων, το Βοηθητικό πλοίο Βάσης ΑΜΜΩΝΙΑΣ.

Το βοηθητικό πλοίο που παραλαμβάνεται σήμερα από το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν στη χώρα μας για ανάπτυξη, μέσα από τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων, εν προκειμένω του Πολεμικού Ναυτικού, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα. 

Τέτοιου είδους συνέργειες, θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα βγάλουν τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία από την ύφεση και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά σε πολλά επίπεδα. Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό , έχουμε τις υποδομές, έχουμε την τεχνογνωσία και πάνω απ’ όλα έχουμε την πολιτική βούληση να ενισχύσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Αυτή είναι και η βάση της αισιοδοξίας μας ότι θα τα καταφέρουμε.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επαναλάβω τα λόγια που είπα πριν ένα μήνα στα εγκαίνια του προσομοιωτή Έλεγχου βλαβών στο  Σκαραμαγκά:

Οι καιροί είναι δύσκολοι , στα δύσκολα οι άξιοι φαίνονται.

Ή καλύτερα …o καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

Θέλω λοιπόν να ευχηθώ το νέο πλοίο να είναι καλοτάξιδο και καλότυχο και να βοηθήσει άμεσα στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Επίσης θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελληνική Πολιτεία και η  κυβέρνηση θα βρίσκονται πάντα αρωγός τέτοιων ενεργειών, ώστε να μπορούμε  όλοι μας  να αισθανόμαστε υπερήφανοι και σίγουροι για το μέλλον της Πατρίδας μας».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016