Τιμώντας τους ήρωες των υποβρυχίων που έχασαν τη ζωή τους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ανήγειρε «Μνημείο Υποβρυχίων».

Ο παλαιός πυργίσκος υποβρυχίου θα θυμίζει στους περιπατητές του πάρκου του Φλοίσβου, εκεί όπου βρίσκεται το Μνημείο, τις ηρωϊκές τους πράξεις στον πόλεμο του ’40, κατά τη διάρκεια του οποίου χάθηκαν τα υποβρύχια Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ Υ-3, Υ/Β, Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ Υ-6, Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ Υ-5, Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ Υ-1 και έχασαν τη ζωή τους 108 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες.

O  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά  τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Υποβρυχίων, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου,σήμερα τόνισε ότι

«τον αγώνα για την πατρίδα πρέπει να τον δίνουμε πάντα ομονοούντες, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι».

«Για τους πεσόντες μέσα στα υποβρύχια κατά τον ηρωικό αγώνα τους υπέρ της ελευθερίας του λαού και του έθνους μας, η θάλασσα δεν είναι απλώς ένας “υγρός τάφος”. 

Είναι πιστή απεικόνιση της απεραντοσύνης της ιστορίας μας, αλλά και οραματική προσομοίωση του μέλλοντος που μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε ως λαός και ως έθνος», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του και πρόσθεσε: 

«Γιατί εμείς, οι Έλληνες, είμαστε πρωτίστως λαός ελευθερίας, την αξία της οποίας γνωρίζουμε καλά και μπορούμε να τη μεταλαμπαδεύσουμε και σ’ άλλους λαούς, όπως συχνά το πράξαμε στο παρελθόν.

nautes

paulopoulos

ypovryxio

mnimeio

mnimeio

mnimeio

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016