Αυτός είναι ο άνθρωπος που πολέμησε δίπλα στον Ίτσιο! Ο επιζών του Πολυβολείου Π8!

Η ιστορία του Λοχία Δημήτρη Ίτσιου που έριξε 38.000 σφαίρες κατά των ναζί από το Πολυβολείο Π8 είναι από τις συγκλονιστικότερες της στρατιωτικής μας ιστορίας.

Εκεί στην Πλαγιά του Μπέλες πάνω από τα Άνω Πορόια Σερρών, ο  Ίτσιος έδωσε μαθήματα θάρρους και αυταπάρνησης.

Λίγο πριν τα πυρομαχικά του τελειώσουν έδωσε εντολή στους στρατιώτες του να φύγουν για να γλιτώσουν. Ένας απ΄ αυτούς είναι ο κύριος της φωτογραφίας που χαιρετά με σεβασμό ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Είναι ο Στρατιώτης Ιωάννης Κοζάρτσης, που πολέμησε δίπλα στον ήρωα Ίτσιο.Σήμερα ο ΥΕΘΑ τον βράβευσε. Το ερώτημα έρχεται κι επανέρχεται τον τελευταίο καιρό: γιατί αυτούς τους ανθρώπους δεν τους “γνωρίσαμε” μέσα από τα σχολικά μας βιβλία; Γιατί δεν τους ακούσαμε παρά μόνο τα τελευταία χρόνια; Γιατί άραγε….

kozartsis1

kozartsis2

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016