Τα πήραν όλα κι έφυγαν! Ερντογάν και Νταβούτογλου κάνουν την Ευρώπη της Μέρκελ ότι θέλουν κρατώντας ομήρους 2.000.000 πρόσφυγες. Έχοντας απέναντί τους ανεκδιήγητους όπως ο Γιούνκερ, ο Τουσκ και άλλους ανάλογου…διαμετρήματος “πολιτικούς” οι ανατολίτες “σουλτάνοι” Ταγίπ και Αχμέτ παίζουν το παιχνίδι όπως τους συμφέρει: “δώστε λεφτά και προοπτικές ένταξης για να μην σας στείλουμε κι άλλους πρόσφυγες”. Ότι μπορεί να ελέγξει τη ροή το απέδειξε περίτρανα τις τελευταίες ημέρες,όπου από το Αιγαίο περνούν ελάχιστοι!

Οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους προκειμένου να μην ασχοληθούν με το ζήτημα σοβαρά, αντιμετωπίζουν και αυτό το θέμα επιπόλαια και επικίνδυνα. Κι έτσι όπως πάνε σε λίγο οι Ερντογάν-Νταβουτογλου θα μας ζητήσουν να βάλουμε …και μπούρκα. Μην το γελάτε ,γιατί το 2013 ο Ερντογάν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ απαίτησε από τον Ομπάμα να του παραθέσει…μουσουλανικό δείπνο!
Σύμφωνα με το Reuters το σχέδιο για να ικανοποιηθεί ο σουλτάνος Ερντογάν και το “σουλτανάκι” Νταβούτογλου είναι:

Η Τουρκία θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ, αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
“Οι δύο πλευρές, όπως έχει συμφωνηθεί και με άμεση επίδραση, θα ενισχύσουν την ενεργή συνεργασία τους για τους μετανάστες που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας, εμποδίζοντας τα ταξίδια προς την Τουρκία και την ΕΕ, διασφαλίζοντας την εφαρμογή των καθιερωμένων διμερών όρων επανεισδοχής και επαναπροωθώντας άμεσα τους μετανάστες που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας στις χώρες προέλευσής τους”, αναφέρει το προσχέδιο, το οποίο αποκαλύπτει το Reuters.
Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία θα λάβει 3 δισεκατομμύρια ευρώ ως αρχική βοήθεια προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα των προσφύγων στο έδαφός της. Το ποσό μπορεί να προσαρμοστεί αργότερα ανάλογα με τις εξελίξεις, αναφέρει το προσχέδιο, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.
Η ΕΕ θα ανοίξει επίσης τον Δεκέμβριο το επόμενο κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και θα ετοιμάσει και άλλα κεφάλαια για συζήτηση τους πρώτους τρεις μήνες του επόμενου έτους, αναφέρει το Reuters.
Η ΕΕ σκοπεύει επίσης να άρει την ανάγκη θεώρησης διαβατηρίων (βίζα) για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Οκτώβριο του 2016, αν η Άγκυρα εκπληρώσει ορισμένα κριτήρια που θα εξειδικευθούν σε έναν συμφωνημένο οδικό χάρτη, αναφέρεται στο προσχέδιο, το οποίο μπορεί ακόμη να αλλάξει μετά την έναρξη των συνομιλιών στις 15:00 (17:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μερική απελευθέρωση της βίζας θα αφορά αρχικά τους φοιτητές και τους επιχειρηματίες.