Μπορεί ένα στέλεχος που έχει μετατεθεί στο εξωτερικό και μάλιστα σε πάρα πολύ καλή θέση απ΄ όλες τις απόψεις, να έχει και σπίτι για τις καλοκαιρινές του διακοπές στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα . Απ΄ ότι φαίνεται ναι!

Το “σούσουρο” που έχει γίνει στον Άγιο Ανδρέα αναμενόμενο. Όπως και το αίσθημα αδικίας για όσα στελέχη είτε ταλαιπωρήθηκαν να πάρουν ένα σπίτι στα ΚΑΑΥ, είτε δεν πήραν καθόλου.

Με ποια λογική κάποιος που είχε την δυνατότητα να μετατεθεί σε θέση που του παρέχει πάρα πολύ καλές αποδοχές αλλά και εξέλιξη στη καριέρα του,μπορεί για το διάστημα που έχει αυτή τη θέση να απολαμβάνει και την εξυπηρέτηση των ΚΑΑΥ; Μιλάμε για την Ελλάδα της κρίσης που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τις ΕΔ και το προσωπικό τους.

Έχουμε γράψει κατά καιρούς ότι η αλληλεγγύη θα μπορούσε να υπερισχύσει της ιεραρχίας και τελικά να  ενισχύσει τον σεβασμό της. Θα μπορούσαν όσοι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί έχουν τη δυνατότητα διακοπών εκτός των θερέτρων να παραχωρήσουν το δικαίωμά τους στις οικογένειες στελεχών που δεν την έχουν. Εθελοντικά… Δεν το ΄χουμε διαπιστώσει.

Όμως θα μπορούσε και το ΓΕΣ -και τ΄ άλλα Επιτελεία- σε περιπτώσεις σαν κι αυτές του στελέχους από το εξωτερικό να τις αποκλείει από τα θέρετρα.Κανείς νομίζουμε δεν θα ΄χε αντίρρηση σ΄ αυτό.

Το αίσθημα αδικίας και θα τολμήσουμε να πούμε και αγανάκτησης που προκαλείται στα χαμηλόβαθμα στελέχη από τέτοιες “λεπτομέρειες” είναι πολύ κακό για τις ΕΔ.

Μιλούν πολλοί για τη μέριμνα του προσωπικού. Είναι καιρός όμως να κάνουν κάτι για να δείξουν ότι εννοούν όσα λένε. Δεν έχουν καμία απολύτως δικαιολογία για τέτοιου είδους θέματα που δεν έχουν απολύτως κανένα οικονομικό κόστος.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016