Τον πράσινο μπερέ τον κερδίζεις…Στην Ελλάδα βέβαια έχουμε φθάσει στο σημείο να τον κάνουν …δώρο σε πολιτικούς ως ενθύμιο! Έχει γίνει κι όχι μια φορά. Υπάρχουν όμως και χειρότερα.

Η αλλαγή μιας διαταγής -όλα τ΄ άλλα τα έλυσαν στο ΓΕΣ- “αφαιρεί” τη δυνατότητα να φορούν τον πράσινο μπερέ σε μονάδες εκτός Ειδικών Δυνάμεων,στελέχη τα οποία έχουν υπηρετήσει σ΄ αυτές πολλά χρόνια. Για παράδειγμα στέλεχος με υπηρεσία πάνω από 15 χρόνια σε μονάδες Ειδικών Δυνάμεων,με πάνω από 100 άλματα και πάνω από 10 σχολεία Ειδικών Δυνάμεων, μπορούσε να φορά τον πράσινο μπερέ σε μονάδα του Έβρου που υπηρετεί με βάση διαταγή του 2011. Τώρα η ηγεσία του ΓΕΣ αποφάσισε να ανεβάσει το όριο του πράσινουν μπερέ στα …18 έτη! Δηλαδή κάποιος με υπηρεσία 17 χρόνια στις Ειδικές Δυνάμεις δεν μπορεί να τον φορά σε μονάδα εκτός Ειδικών Δυνάμεων.

Είπαμε το ΓΕΣ έχει λύσει όλα τ΄ άλλα θέματα και αποφάσισε να ασχοληθεί και με τον πράσινο μπερέ! Μόνο που πάλι λάθος κάνει σ΄ ότι έχει να κάνει με την ψυχολογία του προσωπικού.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016