Το ΓΕΣ απαντά στις καταγγελίες γονέων στρατιωτών προς το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων,σύμφωνα με τις οποίες κλήθηκαν να επιβαρυνθούν το κόστος της μεταφοράς τους για εκπαίδευση στο Ναύπλιο.

Η απάντηση του ΓΕΣ:

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία παρουσίασαν  Στρατιώτες να πλήρωσαν το αντίτιμο της υπηρεσιακής μετακίνησής τους, ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, χορηγήθηκε Φύλλο Πορείας για την κίνηση Στρατιωτών από την Αθήνα (Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ»)  στο Ναύπλιο, για την εκπαίδευση τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ).

Σε όλους του Στρατιώτες που μετακινήθηκαν χορηγήθηκε, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, Κατάσταση Επιβιβάσεως για τη δωρεάν μετακίνησής τους από Αθήνα για Ναύπλιο και αντίστροφα. Με την άφιξή τους στο ΚΤΕΛ Ναυπλίου, υπηρεσιακά οχήματα του ΚΕΜΧ τους μετέφεραν στο Στρατόπεδο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016