“Αν η Τουρκία συνεχίσει να μην μας σέβεται να πάμε στη Χάγη”! Ο Σ.Θεοδωράκης μιλά στο Militaire

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά στο Militaire.gr για τα θέματα της Εθνικής Άμυνας ,τους στρατιωτικούς και τις αλλαγές που κατά τη γνώμη του πρέπει να γίνουν στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν το ΄χει ξανακάνει τόσο αναλυτικά. Μιλά για “μικρότερες και σύγχρονες ΕΔ”, για “λιγότερους και καλά πληρωμένους στρατηγούς”, για αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο επιλέγεται η ηγεσία των ΕΔ, για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας,για κλείσιμο μονάδων και πολλά άλλα.

Για τα ελληνοτουρκικά ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι “είναι φανερό ότι η Τουρκία κάνει λάθος…Η Τούρκια πρέπει να καταλάβει ότι ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί προς την Ευρώπη είναι δρόμος που απαιτεί συνεννόηση με την Ελλάδα…Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προσπάθεια να λύσουμε το Κυπριακό κι αν υπάρχουν μεγάλα ζητήματα να προσπαθήσουμε να τα συζητήσουμε κι αν δεν βρούμε λύση θα το πω κι ας ακούγεται τολμηρό,πρέπει να πάμε στη Χάγη”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά ακόμη για την Ευρώπη. Αυτή την Ευρώπη που όλοι φανταζόμασταν αλλά χάθηκε…Για την Ευρώπη όπως αυτή κατέληξε. Εξηγεί γιατί παραμένει φανατικός υποστηρικτής της παραμονής της χώρας στο ευρώ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά ακόμη για τη θητεία. Τη δική του θητεία στο Διδυμότειχο το 1982. Έχουν ενδιαφέρον οι αναμνήσεις του.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016