“Αν αγγίξετε τα μισθολόγια φεύγω” είπε ο Καμμένος σε Τσίπρα Τσακαλώτο και Χουλιαράκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το θέμα του ειδικού μισθολογίου το έχουμε γράψει αρκετές φορές είναι ικανό να προκαλέσει ενδοκυβερνητική κρίση.Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν έχει περιθώρια ελιγμών σ΄ αυτό το ζήτημα.Αν το υπουργείο Οικονομικών επιμείνει στις παράλογες απαιτήσεις,οι ΑΝΕΛ δεν έχουν τρόπο να παραμείνουν στην κυβέρνηση.

Αυτό το κλίμα περιγράφει σήμερα η εφημερίδα Βήμα και η στήλη ΒΗΜΑτοδότης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, κατά την οποία κινδύνευσε η συνοχή της κυβέρνησης.

Βεβαίως τα περίφημα non papers του Μαξίμου δεν είπαν λέξη, αλλά όταν ήρθε η ώρα να συζητηθοούν τα ειδικά μισθολόγια σηκώθηκε από τη θέση του ο Π. Καμμένος και είπε στον κ. Τσίπρα: “Εάν αγγίξεις τα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων, εγώ φεύγω”!

Προκλήθηκε, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωση, με τον πρωθυπουργό, τον Ευκλ. Τσακαλώτο και τον Γ. Χουλιαράκη να του λένε: “Φεύγεις, Πάνο; Και που πας;”. Ο κ. Καμμένος κοίταξε τον κ. Τσίπρα και του είπε: “Να ξέρεις, πρόεδρε, δεν πρόκειται να τα ψηφίσω, δεν πρόκειται να τα ψηφίσει κανένα άλλο κόμμα, συνεπώς δεν περνούν”.

Ο κ. Τσίπρας του είπε να καθίσει, να ηρεμήσει και ότι θα ξαναεξετάσουν τα μισθολόγια”.

Να δούμε τι θα βγάλει η …επανεξέταση…

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016