Κριτική διαρκείας “από αριστερά” στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ . Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων επιμένει ότι τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τους αντιρρησίες συνείδησης και την εναλλακτική θητεία είναι εξοντωτικά και συνεπώς μη εφαρμόσιμα.

Σε κείμενό του το Δίκτυο επισημαίνει ότι:

Με το νέο ν\σ θέλουν να τσακίσουν τους ανυπότακτους και να μετατρέψουν την εναλλακτική θητεία σε εργασιακό κάτεργο. Το μήνυμα σε αντιρρησίες συνείδησης και αρνητές στράτευσης είναι σαφές. Η ανοχή τελειώνει με την ψήφιση του ν\σ. Η επιλογή της εναλλακτικής θητείας καθίσταται οικονομικά αδύνατη.  Ποιος μπορεί να δουλεύει σε ακριτική περιοχή με έξοδα διαμονής, φαγητού και μετακίνησης με 226 ευρώ το μήνα, για 15 μήνες; Το δίλλημα γίνεται σε αυτή την περίπτωση φαντάρος ή δούλος. Παράλληλα όμως ανοίγονται νέα παραθυράκια για να εξαγοράζουν τη θητεία οι γόνοι των πλούσιων οικογενειών που είχαν τη δυνατότητα να σπουδάζουν στο εξωτερικό μέχρι τα 35 έτη τους”.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάτων δηλώνει αντίθετο και στα σχέδια Καμμένου για στράτευση γυναικών και στρατιωτικά λυκεια.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016